«Χαίρε Ξύλον Μακάριον», έψαλαν ομοθυμαδόν οι Μήλιοι

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αδάμαντος, του επινείου της ιεράς νήσου Μήλου, τελέσθηκε απόψε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο Κατανυκτικός Εσπερινός, κατά τη διάρκεια του όποίου εψάλησαν εν ενί στόματι και ομοθυμαδόν από το πλήθος των προσελθόντων Μηλίων πιστών, οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό, από ειδικό τευχίδιο, που είχε τυπώσει η Ιερά Μητρόπολη.
Παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Αικ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμας, η Έπαρχος Μήλου, Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αδάμαντος και Πλακών, ο διατελέσας Δήμαρχος κ. Γερ. Δαμουλάκης, ο Διοικητής του ΤΕ Μήλου και εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της νήσου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, τονίζοντας ότι οφείλουμε οι πιστοί να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον δι’ ημάς Σταυρωθέντα Κύριο τηρούντες τις εντολές και τα παραγγέλματά Του, που κατέλιπε στα ιερά Ευαγγέλια, και κυρίως τις εντολές της αγάπης, της μακροθυμίας και της ανεκτικότητος προς το συνάνθρωπο.
Ευχαρίστησε τον εκτελούντα καθήκοντα αναπληρωτού Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Αρχιμ. Νεκτάριο Σώρρο για τη συνετή διαχείριση των διοικητικών και ποιμαντικών θεμάτων της Μήλου, και τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβ. Αντώνιο Σώρρο για την προετοιμασία και τον ευπρεπισμό της ιερας ακολουθίας , και απηύθυνε σε όλους τις ευχές του για το Άγιο Πάσχα.
Αύριο, Δευτέρα, 20 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στην Ερμούπολη.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....