Χαρά χθες στη Μουλέμπα της Αφρικής -Ο ναός ξανά στη κοινότητα

Χαρά και γιορτη χθες στη Μουλεμπα πρωτεύουσα του ομώνυμου Νόμου.
Γράφουν χαρακτηριστικά η κοινότητα στα κοινωνικά δίκτυα:

“Άνοιξε ο Ναος της Παναγιας υστερα από δυο χρονια κατάληψης από τους Μουσουλμανους.
Υστερα από επίπονους και πολυεξοδους δικαστικους αγωνες κερδισαμε το Ναό και το σπιτι του ιερεως.

 

Δυστυχως χάσαμε το οικοπεδο και θα χρειασθει να το αγοράσουμε πάλι. Μικρό τό κακό. Τό μεγαλύτερο όμως κακό ειναι, οτι έφυγαν οι χριστιανοί από την Εκκλησία μας, ο Κατηχητής έφυγε σέ μιά σχισματική ψευτοεκκλησία, αυτοχειροτονήθηκε ιερεας και κανει ακολουθιες στο σπίτι του μέ καμμιά δεκαριά χριστιανούς.
Χθες στην Μουλεμπα ηλθαν οι ιερεις της Μουλεμπας μαζι με πολλούς χριστιανους των γύρω ενοριών. Καποιοι χριστιανοι περπάτησαν και 8 ωρες για να συμμετάσχουν στη χθεσινή χαρά.
Στην αρχη τελέσθηκε αγιασμός και αγιασθηκε ο Ναος μέσα κι απ έξω. Και μετα ο Ορθρος και η πανηγυρική Θεια Λειτουργια.
Την συμψαλμωδια διηύθυνε ο χορος των Ιεροσπουδαστων της Ιερατικης Σχολής «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ».
Οι ύμνοι είχαν μια διαφορετική χροιά μέσα στον Αναστημένο Ναό της Παναγιας. Η ίδια η Θεοτοκος που γιόρταζε τα Εισοδια της και “προεξηρχε της πανηγυρεως” .
Ο Πατριαρχικος Επιτροπος Αρχιμ. Χρυσοστομος εξηρε την Είσοδο της Θεοτόκου στο Ναό και “την προετοιμασία της για την διακονία της σαρκώσης του Θεου Λόγου. Η Θεοτόκος εφθασε στην σχετική αναμαρτησια και έγινε ο ποιο τέλειος άνθρωπος μετα τον Χριστό”.
Ζητάμε συγγνώμην από την μητέρα μας Εκκλησία, ” πού τήν πληγώνουμε μέ τα λάθη μας κληρικοί και λαϊκοί καί κάνουμε ζημιά μέ τίς αμαρτίες μας”.
Δίνουμε συγχώρηση στους εχθρούς του Ναου και τους ζητάμε ” νά έλθουν στήν Εκκλησία νά γνωρίσουν τό Θεό καί τήν Εκκλησία της αγάπης καί της συγγνώμης” . Διορίσθηκε από το Επισκοπικό Συμβούλιο νέος δραστήριος εφημέριος- Ιεραπόστολος ο π. Ελευθέριος, ο οποίος ανέλαβε την αναδιοργάνωση της Ενορίας. Στή συνάντηση με τους ιερείς και τους χριστιανούς αποφασίστηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν για να ξαναοργανωθεί η Ενορία και να ξεκινήσει η Ιεραποστολή στην πόλη της Μουλέμπας που αριθμεί 30.000 πληθυσμό και στην Ενορία εχουν μεινει δυστυχώς μόνο 4 χριστιανοί και 10 σχισματικοί. Ακολούθησε κοινή τράπεζα γιά όλους και ολοκληρώθηκε η μέρα με χορούς και τραγούδια”.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....