Χειμερινές επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Συνεχίζονται οι χειμερινές επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας.

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2023 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μέλη του Συνεδρίου της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης (IOTA) που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα καθώς θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Επίσης, πόλος έλξης για μαθητές, εκπαιδευτικούς, καθηγητές και συνοδούς αποτέλεσε το Μουσείο μας καθώς ξεναγήθηκαν στους χώρους του όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας: την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το 3ο Λύκειο Αμπελοκήπων και το Λύκειο Πεύκων Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου υποδέχθηκε μαθητές του 31ου δημοτικού σχολείου Βόλου, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές ζύμωσαν τα δικά τους μικρά πρόσφορα, τα σφράγισαν και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 6 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

email: ekmakrinitsas@gmail.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....