Χειροθεσία Αναγνώστου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ, Νικολάου Βόλου

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου λειτούργησε την  Κυριακή μετά τα Φώτα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος και Αθανάσιος Λιούπης και πλήθος κόσμου, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Αναγνώστην Χειροθεσία του κ. Ελευθερίου Κακαζιάνη, 42 ετών, Ιδιωτικού υπαλλήλου, εγγάμου και πατέρα δύο τέκνων, ανθρώπου με έντονη πνευματική ζωή και υποδειγματική ευλάβεια. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την ύπαρξη και λειτουργία ευλογημένων και ευσεβών οικογενειών, στην εποχή μας της πολυποίκιλης κρίσης και αμφισβήτησης των αξιών και επαίνεσε τον νέο Αναγνώστη διότι, από κοινού με την σύζυγό του, ανατρέφουν τα παιδιά τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και βιώνουν την εν Χριστώ ζωή μέσα στην Εκκλησία.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του αειμνήστου Μεγάλου ευεργέτου της Τοπικής μας Εκκλησίας και κοινωνίας Χαράλαμπου Τσιμά, με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του. Αναφέρθηκε στην πορεία της ζωής του αειμνήστου συμπολίτου μας, στο έργο της θυσίας και προσφοράς στην Αφρική, αλλά και στην συνέχιση, στο πρόσωπό του, της μακραίωνης παράδοσης των Μεγάλων Ευεργετών της πατρίδας μας, οι οποίοι ξεκίνησαν πτωχοί και στην πορεία της ζωής τους διέπρεψαν, πλούτισαν, αλλά ουδέποτε λησμόνησαν την πατρίδα και τους συμπολίτες τους, ευεργετώντας, ποικιλοτρόπως, την γενέθλια γη τους. Ευχήθηκε δε στην μεγάλη του οικογένεια να διατηρήσει ακμαία την μνήμη του συνεχίζοντας το αξεπέραστο έργο του.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....