Χειροτονία Διακόνου στην Πέρθη

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πέρθη, τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Νικολάου Κακούλα, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο.

Κληρικοί, ψάλτες και πιστοί από όλες τις ενορίες της πόλης προσήλθαν στην εκκλησία για να ενώσουν τις φωνές τους, φωνάζοντας «Άξιος» στον νέο Διάκονο.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρίσκονταν η σύζυγος του χειροτονούμενου, Δήμητρα, και τα πέντε τέκνα τους, καθώς επίσης ο πατέρας του, κ. Νικόλαος Κακούλας ο πρεσβύτερος, ο οποίος μαζί με την αείμνηστη σύζυγό του, Αναστασία, χρηματοδότησαν εξ ολοκλήρου την ανέγερση στου παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, το οποίο βρίσκεται στον χώρο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου, στο Forrestfield.

Κατά την τελετή της χειροτονίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ελπίδιος απηύθυνε πνευματικές νουθεσίες στον νέο Διάκονο, παραθέτοντας αντίστοιχα αποσπάσματα από τις Πράξεις των Αποστόλων. Μεταξύ άλλων, τον συμβούλεψε να διακονήσει με πολλή αγάπη, αφοσίωση και θυσιαστικό πνεύμα, μεριμνώντας άοκνα για τις πνευματικές ανάγκες των πιστών. Επίσης, τον παρότρυνε να είναι σεμνός και να δίδει την καλή μαρτυρία, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διακονίας που αναλαμβάνει.

«Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι θα δείξετε υπακοή στην Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπό σας, και θα συνεχίσετε να επιδεικνύετε πίστη και αφοσίωση όχι μόνο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή μας, αλλά και στη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο οφείλουμε τα πάντα», τόνισε ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος προς τον νέο Διάκονο.

Τέλος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Κυανέων καλωσόρισε τον χειροτονούμενο στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και εξέφρασε τη χαρά όλων για το γεγονός οτι η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης απέκτησε έναν νέο άξιο και δυναμικό κληρικό.

Μετά τη χειροτονία του νέου Διακόνου, παρατέθηκε εόρτιο γεύμα στην παρακείμενη της εκκλησίας αίθουσα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

vema

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....