Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και την χειροτονία του Διακόνου π. Γεωργίου Μαρουφίδη σε Πρεσβύτερο. Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι «σε μια εποχή δύσκολη που καθημερινώς πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα, σε μια εποχή που υπόσχεται πολλά και την ίδια ώρα τα αναιρεί, η παρουσία της Εκκλησίας και ο τρόπος εργασίας της επιβάλλει να εντείνει τις προσπάθειες και να βρει τρόπους που να ανταποκριθεί στις ανάγκες των περιστάσεων». Σημείωσε, ότι πρώτη ανάγκη είναι τα στελέχη της Εκκλησίας -κληρικοί και λαϊκοί- να συμβάλλουν και να βοηθήσουν με τις δυνάμεις και τα χαρίσματά τους. «Συμπορευόμενοι, κληρικοί και λαϊκοί, μπορούν να είναι σήμερα σταθμοί στην πορεία αυτού του τόπου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε ότι «καλείται και ο π. Γεώργιος να συνεχίσει τον αγώνα του και να αναπτύξει τα χαρίσματά του για να υπάρχει καλό αποτέλεσμα».

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ευχή της Θείας Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου που καθορίζει το πλαίσιο που μπορεί να κινηθεί αυτή η διακονία: «Τους οχλουμένους υπό πνευμάτων ακαθάρτων ελευθέρωσον˙ τοις πλέουσι σύμπλευσον˙ τοις οδοιπορούσι συνόδευσον˙ χηρών πρόστηθι˙ ορφανών υπεράσπισον˙ αιχμαλώτους ρύσαι˙ νοσούντας ίασαι…». «Ο Μ. Βασίλειος αναφέρει ποια είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά ο κληρικός στην διακονία την ιερατική. Ο π. Γεώργιος επιφορτίζεται από αυτή τη στιγμή να έχει λόγο μέσα σε όλα τα θέματα της κοινωνίας» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά καμία εργασία δεν είναι αυτονόητη, όλες θέλουν κόπο και δάκρυα. Ο κληρικός πρέπει να προΐσταται στο έργο της ενορίας του.

Ο Αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε την ομιλία του με την Ευαγγελική ρήση: «Ὁ μὲν θερισμὸς πολύς, οἱ δὲ ἐρ­­­γάται ὀλίγοι» και επεσήμανε ότι σε αυτόν τον κόσμο διαπιστώνουμε τα προβλήματα, βλέπουμε τις ανάγκες, υπογραμμίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά τις περισσότερες φορές μένουμε μόνο στην διαπίστωση. Σήμερα με την χειροτονία ενός νέου κληρικού, του π. Γεωργίου είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια εκσκαφή στις σκέψεις μας και να δούμε πόσους εργάτες χρειάζεται αυτός ο κόσμος.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και μίλησε για την διακονία του νεοχειροτονηθέντα.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....