Χριστούγεννα στην Τανζανία

Η εορτή της ενθραπωπήσεως του Θεού Λόγου εορτάστηκε πανηγυρικά σε κάθε γωνιά της γης. Το «Χριστός γεννάται δοξάσατε…» ακούστηκε ακόμη και στις εσχατιές της Αφρικής και οι αδελφοί μας σκίρτησαν από χαρά, σαν τους ποιμένες που άκουσαν πρώτοι το χαρμόσυνο άγγελμα από τους αγγέλους.
Το Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι Ιρίνγκας έγινε κι αυτό μια φάτνη όπου γεννήθηκε και σήμερα ο Χριστός σκορπίζοντας χαρά και ελπίδα στις ψυχές όλων των πιστών.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος τέλεσε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Ευμενίου και χειροθέτησε αναγνώστη τον νεαρό διακονητή του αναλογίου τον Αυγουστίνο.
Ευχόμαστε το θείος βρέφος που και σήμερα γεννήθηκε για τη σωτηρία μας, να γεννηθεί και στις ψυχές του νέου Διακόνου Ευμενίου και του Αναγνώστη Αυγουστίνου, ώστε να αναγεννηθούν πνευματικά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διακονία της Εκκλησίας και του Επισκόπου τους.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος από την Τανζανία μετέφερε προς όλους μας μήνυμα αγάπης και ειρήνης ευχόμενος τα φετινά Χριστούγεννα να πλημμυρίσουν τις καρδιές όλων μας με φως και αγάπη Χριστού, εκφράζοντας παράλληλα, για άλλη μια φορά, τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη, υλική και πνευματική, στο ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής του στην Τανζανία.
Μετά τη Θεία Λειτουργία παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα στον αύλειο χώρο του Ιεραποστολικού Κέντρου. Επίσης, γεύμα προσφέρθηκε και στο χωριό Κιπέρα.
Τα χριστουγεννιάτικα γεύματα ήταν προσφορά των αδελφών μας:
-Βογιατζή Άγγελου υπέρ υγείας Δημητρίου και Ισιδώρας
-Παρτσενίδη Χρίστου υπέρ αναπαύσεως Παναγιώτου
-Κυρίας Δέσποινας από το Ηράκλειο Κρήτης υπέρ υγείας Δέσποινας και Ευαγγελίας και υπέρ αναπαύσεως των συγγενών αυτής.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....