Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στη Μονάδα Reservoir του «Aetolian Collage»

Με τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά και χορό αποχαιρέτησαν οι μαθητές της Σχολικής Μονάδας Reservoir του Ελληνικού Κολεγίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Aetolian College» την φετινή σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, η Σχολική Μονάδα του «Aetolian College» της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο προάστιο Reservoir της Μελβούρνης, διοργάνωσε την καθιερωμένη γιορτή για τη λήξη της φετινής χρονιάς.  Οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες βρέθηκαν στην Μονάδα λίγο μετά τις 10 το πρωί, για να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή γιορτή, αλλά και να καμαρώσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Οι μαθητές είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως για τη γιορτή τους, την οποία και περίμεναν εδώ και εβδομάδες.

Η εκδήλωση άνοιξε με την πρωινή προσευχή και το Απολυτίκιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, π. Γεώργιο Φράγκο, μαζί με όλους τους μαθητές.

Η γιορτή ήταν πλούσια σε μουσική και περιλάμβανε τραγούδια αφιερωμένα στην Ελλάδα, καθώς και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι μαθητές έδειξαν και τις υποκριτικές τους ικανότητες, παρουσιάζοντας ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό δρώμενο, αφιερωμένο στη γέννηση του Χριστού. Με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου της Μονάδας, κ. Γιάννη Πιλαλίδη, μικροί και μεγάλοι μαθητές εντυπωσίασαν τους προσκεκλημένους με τους χορούς που χόρεψαν, γεμάτοι περηφάνεια.

Η Συντονίστρια της Μονάδας Reservoir, κ. Λουκία Ανδρέου, αφού ευχαρίστησε τους γονείς για την συμπαράσταση και τη βοήθεια που πρόσφεραν κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, τόνισε ότι «πίσω από την επιτυχία των μαθητών βρίσκονται οι υποστηρικτικές οικογένειές τους».  Επίσης, έκανε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην πορεία του Ελληνικού σχολείου της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το οποίο άρχισε να λειτουργεί την δεκαετία του ’70.

Τη Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Κολεγίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Aetolian College» εκπροσώπησε η κ. Νατάσα Σπανού, η οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στο διδακτικό προσωπικό που εργάζεται ακούραστα για τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους γονείς που υποστηρίζουν την ελληνομάθεια, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει η υποστήριξη από τις γιαγιάδες και τους παππούδες ώστε η γλώσσα των προγόνων μας να μείνει ζωντανή στην μακρινή Μελβούρνη. Τέλος, συνεχάρη τους μαθητές που μετά από μια κουραστική βδομάδα στο Αγγλικό σχολείο, επιλέγουν το Σάββατο να το περάσουν στο Ελληνικό σχολείο μαθαίνοντας Ελληνικά.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

 

ΠΗΓΗ VEMA AUS

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....