Χριστουγεννιάτικη συναυλία-κάλαντα της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος πραγματοποίησε την τέταρτη – κοινή όλων των ενοριών-κοινοτήτων της – ετήσια χριστουγεννιάτικη συναυλία της. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε και πάλι στο Κέντρο Αθλητισμού και Τεχνών του Ελληνορθοδόξου Κολλεγίου «Άγιος Γεώργιος», οι άνθρωποι του οποίου ευγενώς παρείχαν τις εγκαταστάσεις του παρά τις συνεχιζόμενες εργασίες ανακαινίσεώς του.

Η εκδήλωση περιελάβανε παρουσιάσεις από την γυναικεία χορωδία της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος, την χορωδία ιεροψαλτών «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», τους μαθητές του παραρτήματος Αδελαΐδος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (συμπεριλαμβανομένων των μαθητών της μικρότερης τάξης, επονομαζομένης «ψαλτάκια»), τη νεανική εστία της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, το κατηχητικό σχολείο της ενορίας των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, και τις χορωδίες των δυο ελληνορθοδόξων κολλεγίων «Άγιος Γεώργιος» και «Άγιος Σπυρίδων». Τραγούδησαν ποικιλία χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και ύμνων, παραδοσιακά κάλαντα από διάφορους τόπους της Ελλάδος κι από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, καθώς και αγγλόφωνα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Την συναυλία-κάλαντα παρακολούθησαν περίπου 300 θεατές, που χειροκρότησαν θερμά τις προσπάθειες των συντελεστών της.

Στη διάρκεια του διαλείμματος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν φραπέ, λουκουμάδες, τσιπς και καλαμάρι, πού ετοίμασαν οι ακούραστες κυρίες της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, καθώς και να αγοράσουν από μια πλούσια έκθεση βιβλίων και λατρευτικών αντικειμένων, που οι ευγενείς αυτές κυρίες προετοίμασαν.

Στο τέλος της βραδιάς, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους μεταφέροντας τις χριστουγεννιάτικες ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, ευχαριστώντας τους συντελεστές της εκδηλώσεως, το κοινό, το Κολλέγιο, και την Κεντρική Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την υπέροχη εκκλησιαστική μαρτυρία που έδωσαν με την πραγματοποίηση της όμορφης χριστουγεννιάτικης συναυλίας, και προτρέποντας όλους να επιτρέψουν οι καρδιές τους ώστε η εναθρώπιση του Κυρίου μας να ριζώσει και να γίνει καθημερινή πραγματικότητα στη ζωή μας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....