Coburg: Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνικού Σχολείου «Aetolian Collage» της Ι.Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Το 2022 πλησιάζει προς το τέλος του και οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου «Aetolian College» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας αποχαιρετούν τη φετινή σχολική χρονιά με μια σειρά εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλες τις σχολικές μονάδες όπου λειτουργεί το σχολείο.

Την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, η Σχολική Μονάδα του «Aetolian College» στην Ενορία  Υπαπαντής του Κυρίου στο προάστιο Coburg της Μελβούρνης έκανε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για φέτος, οργανώνοντας την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

O π. Ευστάθιος Παπαδόπουλος έκανε την εναρκτήρια προσευχή και απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, δια του οποίου παρακάλεσε τους γονείς να συνεχίσουν να παροτρύνουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και παράδοση ώστε να παραμείνει η ελληνική κουλτούρα ζωντανή και στις επόμενες γενιές.

Η γιορτή άνοιξε με τους μικρούς μαθητές της Προδημοτικής, που με ενθουσιασμό τραγούδησαν παιδικά τραγούδια που έμαθαν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.  Ακολούθησαν οι μαθητές των τάξεων του Δημοτικού που παρουσίασαν διάφορα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου έκαναν μια ιδιαίτερη παρουσίαση όπου μίλησαν για την Ελλάδα, τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και για τις ελληνικές αξίες όπου έχουν γίνει διαχρονικές και έχουν υιοθετηθεί παγκοσμίως.  Οι μαθητές εντυπωσίασαν τους προσκεκλημένους με τις χορευτικές τους ικανότητες.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές παρακολουθούν εβδομαδιαία μαθήματα ελληνικού χορού, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Φουντουλάκη, όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η έκπληξη της βραδιάς ήρθε λίγο πριν τη λήξη της γιορτής, όταν μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν ένα φωτογραφικό αφιέρωμα που παρουσίαζε την ζωή των μαθητών κατά την σχολική χρονιά του 2022.

Τη Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Σχολείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Aetolian College» εκπροσώπησε η κ. Νατάσα Σπανού, η οποία εντυπωσιάστηκε από τις παρουσιάσεις των μαθητών και συνεχάρη τη συντονίστρια της μονάδας κ. Σοφία Γρουμπού-Καλαθά, καθώς και όλο το προσωπικό για την άψογη οργάνωση της Μονάδας Coburg.

 

 

ΠΗΓΗ VEMA.AUS

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....