Δεύτερη συνάντηση δασκάλων των Κατηχητικών Σχολείων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης

Το Σάββατο, 6 Μαΐου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αυστραλίας Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, συνήλθαν για δεύτερη φορά φέτος οι δάσκαλοι των Κατηχητικών Σχολείων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης. Σκοπός της συνάντησης ήταν οι δάσκαλοι σε όλη την Περιφέρεια να ανταλλάξουν ιδέες, να μάθουν ο ένας από τον άλλο και να βελτιωθούν περαιτέρω. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Malvern East.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μια εμπνευσμένη ομιλία για τη Δημιουργία που εκφώνησε ο π. Δημήτριος Catrinei, από την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου North Altona. Μετά την ομιλία που έδωσε τροφή για προβληματισμό, έγινε μια σημαντική παρουσίαση ενώπιον των δασκάλων αναφορικά με τα 11 πρότυπα για την ασφάλεια των παιδιών στην Πολιτεία της Βικτώριας, τα οποία περιγράφουν τις ενέργειες που πρέπει να λάβουν οι οργανισμοί για να κρατήσουν ασφαλή τα παιδιά και τους νέους.

Το τελευταίο μέρος της συνάντησης επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας, με τους δασκάλους των Κατηχητικών Σχολείων να καταθέτουν απόψεις για το νέο πρόγραμμα σπουδών και να μοιράζονται τεχνικές διδασκαλίας που αξιολόγησαν ως επιτυχημένες κατά την τρέχουσα χρονιά. Αυτή η ανατροφοδότηση θα ενσωματωθεί στα σχέδια μαθημάτων από την Επιτροπή των Κατηχητικών Σχολείων για να βελτιωθεί η μαθησιακή εμπειρία των μαθητών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....