Διαδικτυακή συνάντηση του Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού με τον πρόεδρο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Αυστραλίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Αυστραλίας, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, πραγματοποίησε τη Δευτέρα διαδικτυακή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας, κ. Εμμανουήλ Αλφιέρη.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν, κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία της Κυθηραϊκής Αδελφότητας, καθώς και στις πολλές και ποικίλες πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας αναφορικά με την προώθηση της Γλώσσας και των αγγλόφωνων προγραμμάτων των ελληνικών Πανεπιστημίων, την προκήρυξη παιδικών διαγωνισμών ζωγραφικής κ.λπ..

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο (15-17/7/2022), με έμφαση στη σημασία που αποδίδεται στην εκπροσώπηση της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας και κάλεσε όλους τους Ομογενείς, γιατρούς αλλά και φοιτητές, να συμμετέχουν σε αυτό.

Ο κ. Αλφιέρης από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμότατα τον κ. Χρυσουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι στα 23 χρόνια που ασχολείται με τα κοινά της ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία είναι η πρώτη φορά που υπήρξε τέτοιου είδους επικοινωνία με κάποιον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεδομένου ότι από την πλευρά του Προέδρου της Κυθηραϊκής Αδελφότητας υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αποφασίστηκε σειρά κοινών δράσεων με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο μερών, προς τον κοινό στόχο της σύσφιξης των σχέσεων του Απόδημου Ελληνισμού με την Ελλάδα, αρχής γενομένης από το παιδικό – νεανικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι στο ταξίδι που προγραμματίζει για την Αυστραλία, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας, με στόχο την εξεύρεση ακόμη περισσότερων τρόπων συνεργασίας, προς τον κοινό στόχο της ενίσχυση του Απόδημου Ελληνισμού.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....