Διαπραγματεύσεις σήμερα ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία

Στις 2 το μεσημέρι ξεκινούν οι συνομιλίες . Η ουκρανική αντιπροσωπεία  αρνήθηκε να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τη Ρωσία στο Belovezhskaya Pushcha, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-24 ο επικεφαλής της Στρογγυλής Τράπεζας των Δημοκρατικών Δυνάμεων Γιούρι Βοσκρεσένσκι το πρωί

 

“Η ουκρανική πλευρά βρίσκεται ήδη στην Πολωνία, ωστόσο, αντιτάχθηκε σθεναρά στο γεγονός ότι η Belovezhskaya Pushcha επιλέχθηκε ως τόπος διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων. Ίσως αυτό οφείλεται σε ορισμένους συνδέσμους, αφού όλοι θυμόμαστε ότι η Σοβιετική Ένωση έχασε την κρατική της θέση εκεί”, η σημείωσε ο ειδικός.

“Μου φαίνεται ότι οι Ουκρανοί εταίροι μας παίζουν για το χρόνο. Όλα μοιάζουν έτσι. Είτε περιμένουν εφεδρεία είτε εθελοντές από διεθνείς ταξιαρχίες. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επιθυμία να βιαστούν αυτές οι διαπραγματεύσεις”, δήλωσε ο Voskresensky.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε σε συνέντευξή τύπου το πρωί της Πέμπτης ότι οι συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία στο έδαφος της Λευκορωσίας θα διεξαχθούν κανονικά όπως μεταδίδει και το RIA Novosti.

Ακόμη ένα διάγγελμα στον ουκρανικό λαό, ενώ οι μάχες και οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται, έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αν κάποιος νομίζει ότι, αφού ξεπέρασαν όλα αυτά, οι Ουκρανοί φοβούνται, σπάσουν ή παραδίδονται – δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας δεν σταμάτησαν καθόλου κατά τη νύχτα που πέρασε.

Ήθελαν να μας ρίξουν τόσες πολλές φορές. Δεν μπορούσαν. Έχουμε περάσει τόσα πολλά! Και αν κάποιος πιστεύει ότι οι Ουκρανοί θα τα παρατήσουν, θα καταρρεύσουν ή θα παραιτηθούν μετά από όλα αυτά, δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία. Και δεν έχει τίποτα να κάνει στην Ουκρανία.
Πηγαίνετε στο σπίτι σας. Προστατεύστε τους ρωσόφωνους. Όχι σε όλο τον κόσμο, αλλά στη χώρα σας.

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση του Ουκρανού Α/ΓΕΕΔ ότι καταρρίφθηκε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-30, το Υπουργείο Άμυνας στην Ουκρανία έκανε γνωστό ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας «έριξαν» ακόμα ένα αεροσκάφος της Ρωσίας.

«Μείον ένα. Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων τύπου Su-34 μόλις καταρρίφθηκε από μονάδα αεράμυνας των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Volnovakha. Οι πιλότοι αυτού του αεροπλάνου πραγματοποίησαν έναν βάρβαρο βομβαρδισμό του άμαχου πληθυσμού και των υποδομών της πόλης. Δόξα στην Ουκρανία! Θα κερδίσουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....