Διδυμότειχο: Αφιέρωμα στον αείμνηστο Χρόνη Αηδονίδη

Στα πλαίσια των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει κατ’ έτος ο Δήμος Διδυμοτείχου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Κυριακής της Πεντηκοστής, στο πανηγύρι του Κάστρου (Καλέ-παναΐρ), επι τη θαυματουργική διασώσει του την Πεντηκοστή του 1205 από την πολιορκία των Φράγκων, η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου συμμετείχε με συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο Δάσκαλο της Θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής Χρόνη Αηδονίδη, άξιο τέκνο της Καρωτής Διδυμοτείχου. Η εκδήλωση, όπως και οι υπόλοιπες, πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο αύλειο χώρο του Επισκοπείου στο Κάστρο, τις βραδινές ώρες της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου.

Στη συναυλία έλαβαν μέρος ο γνωστός τραγουδιστής της θρακιώτικης μούσας Ευάγγελος Δημούδης, από την Καρωτή, και ο επίσης πολυτάλαντος ερμηνευτής της παράδοσης Χρήστος Κισσούδης, από τους Μεταξάδες, αμφότεροι μαθητές του μεγάλου Διδασκάλου Χρόνη Αηδονίδη. Τη συναυλία πλαισίωσε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου «Χρόνης Αηδονίδης», υπό την διεύθυνση του Χρήστου Κισσούδη.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση του εορτασμού, ευχαρίστησε από καρδιάς τους καλλιτέχνες Ευάγγελο Δημούδη και Χρήστο Κισσούδη και όλους όσοι συμμετείχαν στη συναυλία. Κλείνοντας το εορταστικό αυτό τριήμερο, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «είχαμε την ευκαιρία να ανακαλέσουμε μνήμες του παρελθόντος και να θυμηθούμε την ιστορία του τόπου μας, που ασφαλώς διεμόρφωσαν τον πολιτισμό του, τη λαογραφική του παράδοση και προ πάντων το ήθος των ανθρώπων του, με κορυφαίο τον τιμώμενο Χρόνη Αηδονίδη, που μόλις προ ολίγων μηνών μετέστη στην αιωνιότητα».

Τη συναυλία παρακολούθησαν, εκτός από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Στέλλα Θεοδοσίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....