Διεθνής διάκριση για τον φωτισμό του Παναθηναϊκού Σταδίου της Αθήνας

Το ασύρματο σύστημα φωτισμού του Παναθηναϊκού Σταδίου, στην Αθήνα, δεν έχει κερδίσει μόνο τα εγκωμιαστικά σχόλια των πολιτών και επισκεπτών της πρωτεύουσας της Ελλάδας, αλλά παράλληλα και τη διεθνή αναγνώριση. Συγκεκριμένα, απέσπασε το βραβείο του καλύτερου έργου για το 2022 στο πλαίσιο των «Casambi Awards», μία εξέλιξη που αποτελεί μία επιβράβευση για την πρωτοβουλία και τις ενέργειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίες είχαν ως βασικό στόχο την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσα από την εκδήλωση «Casambi Awards», το κοινό έρχεται σε επαφή με τους καλύτερους σχεδιαστές αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, οι οποίοι και βραβεύονται για τις πρωτοποριακές τους ιδέες και τις καινοτομίες γύρω από τον φωτισμό κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα εγκαίνια του νέου φωτισμού του Παναθηναϊκού Σταδίου πραγματοποιήθηκαν πριν από περίπου έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου του 2021, από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach.

Με αφορμή την βράβευση, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλο, δήλωσε:

«Η βράβευση αυτή αποτελεί τεράστια τιμή για την ΕΟΕ αλλά κυρίως για την Ελλάδα. Το να συνεισφέρουμε στον πλανήτη μας μέσω του αθλητισμού για ένα πιο βιώσιμο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον αποτελεί όχι μόνο υποχρέωσή μας, αλλά πάνω απ’ όλα  καθήκον μας. Το Παναθηναϊκό Στάδιο δεν θα είναι εμβληματικό μόνο για την Ολυμπιακή ιστορία του αλλά θα αποτελεί και δέσμευση, για ένα καλύτερο μέλλον, βασισμένο στην αειφόρα ανάπτυξη, με περισσότερη ειρήνη και με μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αθλητισμό».

Από την πλευρά της, η κ. Ηelen Ankers, μέλος της κριτικής επιτροπής των «Casambi Awards», επεσήμανε:

«Αυτός ο εντυπωσιακός ιστορικός χώρος απέκτησε νέα ζωή. Καταφέρνοντας να μειώσουν τη φωτορύπανση, οι σχεδιαστές μπόρεσαν ταυτόχρονα να προσφέρουν μια ιδιαίτερη προοπτική στο στάδιο και τη φύση που το περιβάλλει – όλα αυτά ενώ περιορίστηκαν στις υπάρχουσες υποδομές».

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....