Δημόσια προβολή της ταινίας «Διάκος ο Ηρωομάρτυς» στη Θεσσαλονίκη από την Μητρόπολη

Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την δημόσια προβολή της ιστορικής ταινίας “ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς”, η οποία αποτελεί παραγωγή της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου “Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ” της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος «ΦΙΛΟΤΙΜΟ films».

Πρόκειται για μία ιστορική μυθοπλασία, που αναφέρεται στη συγκλονιστική προσωπικότητα και ιστορία, ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως, του Αθανασίου Διάκου (1788-1821), και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του από την Βάπτιση -στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας- μέχρι το «Βάπτισμα του Μαρτυρίου», στη Λαμία, παρουσιάζοντας έτσι ένα Ήρωα της Πατρίδας μας με την δέουσα σοβαρότητα, ιστορική αξιοπιστία και τον πρέποντα επαγγελματισμό.

Η ταινία θα προβληθεί για το κοινό την Κυριακή, 26η Μαΐου 2024, στις 6 το απόγευμα στον Κινηματογράφο «ΒΑΚΟΥΡΑ» (Ιωάννου Μιχαήλ 8) και η προβολή θα είναι ανοικτή για τους ενδιαφερομένους κάθε ηλικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της προβολής κ. Θεόφιλο Σαγίρογλου, στον τηλεφωνικό αριθμό 694 78 00 474.

 

 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.-

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....