Δώρισε στον Σεβασμιώτατο Μητρ. Νεαπολεωςένα χειροποίητο κιλίμι

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε, προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. Το διακόνημα του λόγου είχε ο π. Στυλιανός Αναστασόπουλος ο οποίος  παρουσίασε το θεολογικό και κοινωνικό έργο του Αγίου  Ιωάννου, καθώς και τις πολλές και σκληρές δοκιμασίες στις οποίες τον υπέβαλαν ο φθόνος και ο ανταγωνισμός των συνεπισκόπων του. Ο ομιλητής, μέσα από αποσπάσματα των επιστολών του Χρυσορρήμονος Αγίου προς τους συνεργάτες του,  έδωσε με ευκρίνεια τη διαδρομή της κοπιώδους πορείας του μέσα σε τόπους αφιλόξενους και ανθρώπους εχθρικούς και θηριώδεις.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις σύγχρονες «Ολυμπιάδες» της Μητρόπολης που θυσιαστικά και εν υπακοή διακονούν το έργο της Τοπικής Εκκλησίας.

Μετά τον εσπερινό ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την αίθουσα εκμάθησης αργαλειού στην κατακόμβη του ναού. Οι κύριες κάθε εβδομάδα συναντιούνται και υφαίνουν κιλίμια μια τέχνη που την γνώριζαν καλά οι μικρασιάτισσες της περιοχής .

Στην εξωτερική φωτογραφία η κα Κυριακή Σπάρταλη, η δασκάλα του τμήματος δώρισε στον Σεβασμιώτατο και ένα χειροποίητο κιλίμι που έφτιαξε η ίδια.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....