Δύο εμβληματικά κτίρια του ΑΠΘ φωταγωγούνται για πρώτη φορά στην ιστορία του Ιδρύματος

Τα γιορτινά του έχει φορέσει από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Αίθουσας Τελετών, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, φωταγώγησε δύο εμβληματικά κτίρια του ΑΠΘ, την Αίθουσα Τελετών και το κτίριο Διοίκησης. Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο, φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ΑΠΘ, στολισμένο με 10.000 λαμπάκια.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ιδρύματος που φωταγωγούνται τα δύο εμβληματικά κτίρια του ΑΠΘ. Με πρωτοβουλία του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαου Γ. Παπαϊωάννου, η Αίθουσα Τελετών και το κτίριο Διοίκησης, άλλαξαν όψη και «ντύθηκαν» με ειδικό φωτισμό ο οποίος θα είναι ορατός από το κέντρο της πόλης για τρεις μέρες. Δέσμες φωτός διαφόρων χρωμάτων θα εναλλάσσονται και ρομποτικά συστήματα προβολέων θα προσδίδουν εορταστική διάθεση. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, παρευρέθηκαν ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, αφού ευχαρίστησε τις 42 φοιτητικές και εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν στις δράσεις και όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, επισήμανε «Το ΑΠΘ στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα, να έχουμε σύνεση, αλληλεγγύη και να είμαστε ενωμένοι».

 

 

Flea Market στο ΑΠΘ

42 φοιτητικές και εθελοντικές ομάδες συμμετέχουν στην ανοιχτή αγορά Flea Market, στον αύλειο χώρο της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ, η οποία θα λειτουργήσει μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 12:00 με 20:00.

Αντικείμενα χειροποίητα και μεταχειρισμένα όπως κοσμήματα, τσάντες, βιβλία, διακοσμητικά, ρούχα, υποδήματα, έπιπλα, ορυκτά και πετρώματα, διάφορα αντικείμενα που παράγονται από φοιτητικές και εθελοντικές ομάδες, θα μπορέσουν να βρουν όσοι επισκεφθούν την υπαίθρια ανοιχτή αγορά στο ΑΠΘ.

Δύο φοιτητικές μπάντες του ΑΠΘ, οι «Beaming Quavers» και οι «Χωρίς όνομα », με ποπ, έντεχνα ελληνικά και χριστουγεννιάτικες επιτυχίες θα κλείσουν με συναυλία το 2ο Flea market ΑΠΘ Christmas edition σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19.00.

Όλες οι δράσεις διοργανώθηκαν από το Γραφείο Συντονισμού Εθελοντών και Φοιτητικών Δράσεων ΑΠΘ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....