Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία για την 16η Επέτειο Χειροτονίας του Μητροπολίτη Θηβών

Με την συμπλήρωση δεκαέξι ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία Του (28-6-2008), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, τέλεσε ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, συμπροσευχομένου του συμπατριώτου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, και πλαισιούμενος από κληρικούς της επαρχίας μας.

Συμπροσευχόμενοι στη Θεία Λειτουργία ενώνοντας τις προσευχές τους με τον Ποιμενάρχη  ήταν κληρικοί της Μητροπόλεως, Γέροντες, Γερόντισσες, μοναχοί και μοναχές από τα Μοναστήρια μας, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτριος Καραμάνης, πνευματικά παιδιά του Σεβασμιωτάτου, συνεργάτες του στα γραφεία και τις δομές της Μητροπόλεως και πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν για να εκφράσουν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τον Σεβασμιώτατο  και οι οποίοι του ευχήθηκαν υγεία, μακροημέρευση και δύναμη στο πολυεύθυνο έργο του.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννη, αναφέρθηκε στην ανακομιδή των λειψάνων των Αγίων. Επίσης, ανέφερε ότι η ημέρα αυτή είναι σημαντική για την Τοπική μας Εκκλησία, διότι είναι ημέρα χειροτονίας του πνευματικού πατέρα όλων μας, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Ο π. Σιλουανός ανέφερε ότι κύριο χαρακτηριστικό του Σεβ. Ποιμενάρχου μας είναι η αγάπη προς όλους και η μέρα και νύχτα ανάλωσή του για το ποίμνιό του. Και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο υγεία, έτη πολλά και να συνεχίσει να δίνει το στίγμα της ἐν Χριστῷ μαρτυρίας σε όλους μας.

Προ της απόλυσης έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος ανέπεμψε ευχαριστίες στον Τριαδικό Θεό για τις ευεργεσίες Του στην ταπεινότητά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, τους κληρικούς, μοναχούς, μοναχές, τον Δήμαρχο και τους πιστούς, που προσήλθαν για να προσευχηθούν μαζί του, ζήτησε ταπεινά συγνώμη από όσους στεναχώρησε χωρίς να το θέλει κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα ποιμαντορίας του και παρακάλεσε όλους να προσεύχονται για την ελαχιστότητά του, ώστε με τη χάρη του Τριαδικού Θεού να συνεχίσει τη διακονία του.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την επέτειο της χειροτονίας του, καθώς και προς το πλήρωμα της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα που εορτάζουμε την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους, εορτάζουμε και την Πεντηκοστή του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, κατά την οποία το Άγιο Πνεύμα τον κατέστησε Επίσκοπο της Τοπικής Εκκλησίας και πνευματικό πατέρα όλων μας. Τέλος, ευχήθηκε το Άγιο Πνεύμα να καθοδηγεί και να ενδυναμώνει στην ἐν Χριστῷ διακονία του τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κι όλοι μαζί, κλήρος και λαός, να είμαστε ενωμένοι με τον Επίσκοπό μας στην πορεία για την ἐν Χριστῷ σωτηρία μας.

Κατά τη διανομή  του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των παρισταμένων, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....