Εγκαίνια Ι.Ν. Αγίου Παύλου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Παύλου στον ομώνυμο οικισμό του Δήμου Ναούσης και εν συνεχεία πραγματοποίησε την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο οικισμός βρίσκεται πλησίον της ηρωικής πόλης της Νάουσας, αλλά ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.
Κατά το πέρας της Θείας λειτουργίας ευλογήθηκε το κόλλυβο εις τιμήν και μνήμην του  Αγίου Αποστόλου Παύλου και εν συνεχεία τελέσθηκε τρισάγιο για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατοίκους της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανέγερση του λιθόκτιστου ναού του Αγίου Αποστόλου Παύλου ξεκίνησε το 2022 με πρωτοβουλία του κυρίου Κωνσταντίνου Χατζηιωαννίδη και την ουσιαστική συμβολή των κυρίων Παναγιώτη Χαϊτίδη και Μερκουρίου Παπακωνσταντίνου.
Στην τελετή των εγκαινίων και την πρώτη Θεία Λειτουργία μετείχαν, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος της τελετής των εγκαινίων, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Σκύδρας, Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης και Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης Αρχιμ. Χριστόδουλος Καραγιάννης, ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως.
Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος της Ηρωικής πόλεως Ναούσης κ. Νικόλαος Καρανικόλας.
Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο λόγο του ευχαρίστησε όλους τους γνωστούς και αγνώστους συντελεστές της ανεγέρσεως του περικαλλούς ιερού ναού σε έναν τόπο με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, όπως είναι ο οικισμός Αγίου Παύλου Ναούσης. Αναφέρθηκε επίσης στον Άγιο Καλλίνικο, τον Επίσκοπο Εδέσσης, και σε πρόσφατες θαυμαστές επεμβάσεις του.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....