Εγκαίνια Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στη Μητρόπολη Κινσάσας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, τέλεσε το Σάββατο τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής της μεγάλης πόλεως Μπαζαγκούγκου.

Ο Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες Χρυσόστομο (Ηγούμενο της Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου) και Ιωάννη, όπως και από τους Διακόνους Τιμόθεο και Ιερόθεο, αλλά και λαϊκούς συνεργάτες, κατέφθασε στο Μπαζαγκούγκου όπου τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Κονγκό Σαντράλ, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αγάπιος. Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ναό, καθώς και οι μαθητές του Σχολείου της ενορίας «Άγιος Πολύκαρπος». Επίσης προσήλθαν για αυτό το σημαντικό γεγονός της ενορίας και επίσημοι προσκεκλημένοι, οι οποίοι πρώτη φορά παρακολούθησαν εγκαίνια Ιερού Ναού. Εκτός από την κεντρική Αγία Τράπεζα του Ιερού Ναού εγκαινιάσθηκε και παράπλευρη του Ιερού Βήματος, επ’ ονόματι του Αγίου Πολυκάρπου.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος μίλησε στους πιστούς για τη σημασία των Εγκαινίων ενός Ιερού Ναού και εξήγησε συνοπτικά τα της ακολουθίας. Στο τέλος ο Μητροπολίτης μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Ποιμενάρχου της Αφρικανικής ηπείρου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’. Ο Μητροπολίτης επαίνεσε τον π. Αγάπιο για την προετοιμασία των εγκαινίων του Ναού, αλλά και για την αφοσίωσή του και την δυναμική εργασία του στην Αρχιερατική περιφέρεια που του ανέθεσε η Εκκλησία. Ευχήθηκε ο ιερός αυτός μεγαλοπρεπής Ναός να στέκεται εις χρόνους μακρούς θεραπευτήριο ψυχών και σωμάτων, τόπος προσευχής και αγιασμού, κλίμαξ που θα οδηγεί τους ανθρώπους στην Βασιλεία του Θεού.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης στους δωρητές του Ναού, αλλά και στον αείμνηστο προκάτοχό του, Αρχιερέα Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο, που ως Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής έκτισε αυτόν τον Ναό και δημιούργησε την πρώτη Ορθόδοξη Κοινότητα σε αυτή την πόλη. Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος στέκεται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς όλους τους προκατόχους του Αρχιερείς που σημάδεψαν το ιεραποστολικο έργο της Μητροπόλεως.

Οι συνεργάτες του Μητροπολίτου μοίρασαν σε όλο το εκκλησίασμα ενθύμια για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής. Στο τέλος, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού προσέφερε γεύμα σε όλους τους πιστούς.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....