Εγκαίνια νέου, σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου στη Χώρα της Άνδρου

Ο Σεβασμιώατατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ χτες  το πρωί, ύστερα από σχετική πρὀκληση του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Χώρας Άνδρου, τέλεσε τα Εγκαίνια του νέου, σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου Χώρας, το οποίο ανηγέρθη στη θέση του παλαιού, με τη συνέργεια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου και την στήριξη του αειμνήστου Ανδρίου ευεργέτη καπετάν-Γιαννούλη Καμπάνη, ο οποίος χρηματοδότησε τη σχετική μελέτη, τα παιδιά του οποίου Λεωνίδας και Δήμητρα παρέστησαν.
Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχήθηκε το νέο Σχολείο να αποτελέσει όντως ” καταφύγιο στις συμφορές της ζωής” κατά το λόγο του Πλουτάρχου, προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριες Παιδεία, που κατά τον Μέγα Βασίλειο είναι «μόνη των κτημάτων αναφαίρετον και ζώντι και τελευτήσαντι τω ανθρώπω παραμένουσα», συνεχἀρη την Διευθύντρια του Σχολείου κα Μαργαρίτα Κροκοδείλου και τους Εκπαιδευτικούς, στους οποίους ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στο έργο τους και προσἐφερε εικόνα της Παναγία, με την ευχή η Θεοτόκος να προστατεύει και να σκεπάζει με τη μητρική της αγάπη το Σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του.
Απευθυνόμενος δε προς τους μαθητές τους συμβούλεψε να αντιμετωπίζουν το σχολείο τους σαν το σπίτι τους και να το διατηρούν καθαρό και λαμπρό, όπως τη σημερινή μέρα των Εγκαινίων του.
Χαιρετισμούς, επἰσης, απηύθυναν ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος Άνδρου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, η Διευθύντρια του Σχολείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και απενεμήθησαν τιμητικές διακρίσεις σε όσους συνέβαλαν στη γρήγορη υλοποίηση του έργου.
Τέλος, παρετέθη σε όλους δοχή, την οποία προσέφεραν οι ζαχαροπλάστες και επαγγελματίες εστίασης της Χώρας Άνδρου.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....