Ειδήσεις από την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

Επίσκεψη Προέδρου Αντιπροσωπείας ΕΕ

Στις 30 Μαρτίου 2022, επισκέφθηκε την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή ο Πρόεδρος Πολιτικών Υποθέσεων της Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, Πρέσβης κ. Στέφανο Φαντορίνι.

Ο κ. Πρέσβης, κατά τη δάρκεια της επίσκεψής του εξέφρασε αφενός τον θαυμασμό του για την μακραίωνη συμβολή της Σχολής στον ελληνικό πολιτισμό και αφετέρου τον ενθουσιασμό του για το επιβλητικό κτίριο.

Ο Σχολάρχης συνοδευόμενος από τον υποδιευθυντή, ξενάγησαν τον κ. Πρέσβη και τη συνοδεία του, στους χώρους της Σχολής και παρουσίασαν το έργο που επιτελείται.

Κύκλος Διαδικτυακών Διαλέξεων

Σε συνέχεια του περυσινού κύκλου διαλέξεων, για το τρίμηνο που ακολουθεί, Μάρτιος – Μάϊος 2022, ο Σύλλογος Φίλων της ΠΜΓΣ σε συνεργασία με την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή προγραμμάτισε πέντε διαδικτυακές ομιλίες με θεματικό άξονα την ίδια τη Σχολή και την Πόλη του 19ου αιώνα. Ειδικευμένοι ερευνητές παρουσιάζουν όψεις της ιστορίας του αρχαιότερου εν λειτουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος του ελληνισμού, καθώς και της αείποτε Βασιλεύουσας των πόλεων, μέσα από την πλουσιότατη κληρονομιά των Ρωμιών κατοίκων της κατά την περίοδο της μεγίστης ακμής τους και από τις εντυπώσεις των Ευρωπαίων επισκεπτών της.

Η οργανοθήκη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής. Επιστημονικά όργανα, άνθρωποι και ιστορίες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Τάκης Λάζος, Υπεύθυνος Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Ηλιούπολης, υπ. Δρ Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ

 

ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....