«Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος» στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Πόλη

Η έκθεση «Εικαστικά ταξίδια στο Άγιο Όρος», με έργα των Βρετανών Doug Patterson και Tim Vyner, την οποία διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και η Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν στις 28 Νοεμβρίου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, πραγματοποίησε στις 20 Δεκεμβρίου ειδική εκδήλωση με τη διαδικτυακή συμμετοχή των δύο εικαστικών περιηγητών.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της στο έργο των δύο καλλιτεχνών το οποίο αποτυπώνει τις μονές, τις σκήτες, αλλά και την καθημερινή ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους.

Ο επιμελητής της έκθεσης και διευθυντής της Αγιορειτική Εστία, Αναστάσιος Ντούρος, επεσήμανε την μακρά παράδοση που θέλει τους επισκέπτες-περιηγητές να αποδίδουν μέσω της θρησκευτικής εικονογραφίας την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας.

Από την πλευρά τους οι δύο εικαστικοί στη διαδικτυακή τους σύνδεση, έκαναν λόγο για την «εμπειρία ζωής» που αποτέλεσαν για αυτούς τα ταξίδια τους στο Άγιο Όρος, μια εμπειρία -που όπως τόνισαν- καθίσταται ακόμη πιο σημαντική στη σημερινή εποχή της πανδημίας.

πηγη fosfanariou.gr

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....