Εις Διάκονον Χειροτονία στη Σκύδρα- 10/11 το πρωί στην 4Ε

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Παύλου του Ομολογητού, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας και χειροτόνησε διάκονο τον κ. Θεόφιλο Γαργάλα, τον οποίο από το 2017 είχε ο ίδιος χειροθετήσει αναγνώστη.

 

Θα παρακολουθήστε από την 4Ε την Θεία Λειτουργία αλλά και την Χειροτονία την Πέμπτη 10/11 στις 9 το πρωί .

Προσφωνώντας προ της χειροτονίας τον υποψήφιο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της αποστολής του Διακόνου χρησιμοποιώντας ανάλογα παραδείγματα από την ιστορία της Εκκλησίας και του ευχήθηκε να επιτελέσει θεάρεστα το έργο του.Από την πλευρά του ο υποψήφιος εξέφρασε την συγκίνησή του για την είσοδό του στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τα συγγενικά του πρόσωπα και όλους -κληρικούς και λαϊκούς- όσους συνετέλεσαν στην πορεία του προς αυτήν. Ιδιαίτερα στάθηκε στην συμβολή και στην παντοειδή συμπαράσταση του πνευματικού του πατρός, Αρχιμ. Αντωνίου Κορέστη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Σκύδρας και Προϊσταμένου του Ι. Ναού.
Ο π. Θεόφιλος είναι έγγαμος, 24 ετών, και από την παιδική του ηλικία συνδέεται με την ενορία το Αγίου Στεφάνου στην οποία διακόνησε με πολλούς τρόπους. Από διετίας προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Γεύμα Αγάπης. Ως διάκονος θα τοποθετηθεί στον ίδιο ναό μέχρι την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....