Εκδηλώσεις για τα 30χρονα του Ενοριακού Κέντρου στο Αννόβερο

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ανέγερση του Ενοριακού Κέντρου στο Αννόβερο. Με την ευκαιρία αυτή η Ενορία Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου έχει προγραμματίσει την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων κατά την διάρκεια της χρονιάς. Η αρχή έγινε με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Ενορίας Αννοβέρου.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το απόγευμα έγινε υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τριών Ιεραρχών, τα οποία κόμισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, βοηθός Επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου του οποίου προσφορά ευλογίας, τιμής και αγάπης προς την Ενορία Αννοβέρου αποτελούν τα Ιερά Λείψανα. Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κ.  Παϊσίου.

Μετά τον Εσπερινό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενοριακού Κέντρου πραγματοποιήθηκε Κρητικό Γλέντι με τους καλλιτέχνες Λευτέρη Καλλέργη στη λύρα, Μανούσο Καλλέργη στο λαούτο και Θωμά Πολάκη στην κιθάρα. Η μουσική αυτή εκδήλωση έγινε με χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κ. Παϊσίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λεύκης κ. Ευμένιο η τοποθέτηση του Θεμελίου Λίθου του Παρεκκλησίου της Παναγίας Σουμελά το οποίο ανεγείρεται στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Κέντρου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λεύκης κ. Ευμενίου. Όπως έχει καθιερωθεί στον Εσπερινό συμμετείχαν με τις σημαίες τους τα Ελληνικά Σχολεία του Αννοβέρου τα ανήκοντα στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος. Στο τέλος του Εσπερινού γίνεται η βράβευση των διακριθέντων μαθητών του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου. Μετά τον Εσπερινό έγινε η ονοματοδοσία της αίθουσας εκδηλώσεων του Ενοριακού Κέντρου.

Η ανέγερση του Ενοριακού Κέντρου πριν από τριάντα χρόνια ξεκίνησε με πρωτοβουλία του τότε Αρχιερατικού Προϊσταμένου, Επισκόπου Παμφίλου και μετέπειτα Μητροπολίτου Σύμης κυρού Χρυσοατόμου, προς τιμήν του οποίου δόθηκε στην αίθουσα το όνομα ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ.

Ο εορταστικός κύκλος έκλεισε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λεύκης κ. Ευμενίου.

Στις εκδηλώσεις εκτός των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λεύκης κ. Ευμενίου και Απαμείας κ. Παϊσίου συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αμβούργο κ. Ιωάννης Βικελίδης, o τοπικός δήμαρχος κ.  horsten Baumerτ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αννοβέρου κ. Δημοσθένης Παπαδόπουλος, πρόεδροι και εκπρόσωποι των Ομογενειακών Φορέων και Οργανώσεων της περιοχής Αννοβέρου, οι εφημέριοι της Ενορίας Αννοβέρου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης και Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Συμεωνίδης, ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Δημητρόπουλος από την Ενορία του Gifhorn, ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος από την Ενορία Αγίων Πάντων Μονάχου, ο εφημέριος της Ρουμάνικης Ενορίας Αννοβέρου Πρεσβύτερος π. Mihai Ilas, o εφημέριος της Αραβόφωνης Ενορίας, η οποία φιλοξενείται στους χώρους της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Nikolas Georgus και εξ Ελλάδος ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Πιτοπουλάκης και Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Εμμανουήλ Καροφυλλάκης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....