Εκδήλωση για τα 200 χρόνια στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, μετέβη ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, όπου παρευρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση με θέμα: “ΤΟ 21΄ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ”, το βράδυ της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2021. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την διακοσιοστή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, της Επαναστάσεως του 1821, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος “ΚΘ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ”, εν όψει της Πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ναού της Πόλεώς της Χαλκίδος και υπό την αιγίδα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Στην εκδήλωση, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης-Εκπαιδευτικός πραγματοποίησε ομιλία και προβολή διαφανειών με θέμα: «Ματιές στο 21΄ στη νήσο Εύβοια και τις Βόρειες Σποράδες», ενώ τον ομιλητή πλαισίωσαν οι Μουσικοί Κατερίνα Σέγκου, Γιώργος Τσόγκας, Δημήτρης Λιάσκος, Βαγγέλης Φουντάνας και Χρήστος Περγάμαλης, οι οποίοι απέδωσαν επίκαιρα τραγούδια. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Αγγέλου διαβάζοντας σχετικά κείμενα.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της εκδηλώσεως, ανέφερε: “Ως τοπική Εκκλησία, από την αρχή του τρέχοντος έτους είχαμε προγραμματίσει πολλές τιμητικές της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας εκδηλώσεις, αλλά οι συνθήκες της πανδημίας μας ανάγκασαν άλλες να τις τροποποιήσουμε και άλλες να τις μεταθέσουμε χρονικά”.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....