Eκδήλωση για την Αρχαία Ελλάδα παρουσία Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και με πρωτοβουλία του γγ Ιωάννη Χρυσουλάκη, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, μεγάλη εκδήλωση για τα εγκαίνια της Έκθεσης «ΙΔΕΑ: Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία» του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis, που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας με το Κέντρο Noesis.

Την εκδήλωση αυτή που χαρακτηρίστηκε από ελληνικά χρώματα και υψηλή εκπροσώπηση τίμησε με την παρουσία της η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’.

 

 

Η αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε με τα εγκαίνια της Έκθεσης και συνεχίστηκε με τη διάλεξη του προέδρου της Εποπτικής Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, καθηγητή Εκκλησιαστικής Ιστορίας του ΑΠΘ, Χρήστου Αραμπατζή, με τίτλο «Ο θρύλος του Μεγαλέξανδρου: Η μαρτυρία ενός βυζαντινού χειρογράφου», η οποία αφορά το εικονογραφημένο Χειρόγραφο 05, το οποίο περιέχει το περίφημο Μυθιστόρημα του Αλέξανδρου που φυλάσσεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....