Εκδήλωση Λήξεως των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος

Μία ακόμη όμορφη, δημιουργική και εποικοδομητική κατηχητική χρονιά έφθασε στο τέλος της με την βοήθεια του αγίου Τριαδικού Θεού. Η σπουδαιότητα του έργου της κατηχήσεως των παιδιών μας, όπως βέβαια γνωρίζετε, είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανύστακτο πρέπει να είναι το ενδιαφέρον μας γι’ αυτά.

Στις κατηχητικές συνάξεις των ενοριών μας, τα παιδιά μας μαθαίνουν να οραματίζονται, να χαίρονται και να αγαπούν τη ζωή, να αγαπούν και να ευγνωμονούν τον Θεό. Να έχουν κέντρο της ζωής τους και της πορείας τους τον Χριστό. Να σέβονται τον άνθρωπο και την μοναδική του αξία. Αποκτώντας γερά πνευματικά θεμέλια θα μπορέσουν να μεταμορφώσουν δημιουργικά τις δυσκολίες που θα συναντήσουν και να αξιοποιήσουν τα χαρίσματά τους.

To Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων με επικεφαλής τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Καλλιώρα θέλοντας να ευχαριστήσει όλους εσάς για την αμέριστη βοήθειά σας, τους κατηχητές – τριες για την ανιδιοτελή προσφορά τους, τα παιδιά για την συμμετοχή τους και τους γονείς αυτών για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, πραγματοποίησε Εκδήλωση Λήξεως των Συναντήσεων των Κατηχητικών Σχολείων της εφετινής χρονιάς.

Η εν λόγω Εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Τιμοθέου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Την Εκδήλωση παρουσίασε η Πρεσβυτέρα κ. Ιωάννα Αντωνίου.

Η εορτή περιελάβανε:

– Ομιλία από την κ. Αναστασία Σατλάνη, Κατηχήτρια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης και Νηπιαγωγού, με θέμα: «Η προσφορά του κατηχητικού στον σύγχρονο κόσμο».

– Διηγήσεις Βίων Αγίων Νεομαρτύρων από τα παιδιά του Κατηχητικού του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

– Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως θεατρικό από τα παιδιά του Κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης. Μέσα από τα ποιήματά τους μας παρουσίασαν μορφές ηρώων του 1821.

– Μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Γενοκτονία και Καταστροφή από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσης, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Ηλία Παππά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος στην καταληκτήριο ομιλία του, ευχαρίστησε θερμά όλους για την παρουσία τους. Τους αξιαγάπητους και εκλεκτούς γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη, που επέδειξαν και φέτος στο κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τους κατηχητές/τριες για τη διακονία τους και τα παιδιά για την αγάπη και το σεβασμό τους προς όλους. Δεν λησμόνησε τον άγγελο φύλακα της Εκδηλώσεως κ. Κωνσταντίνο Δημητριάδη, Παθολόγο. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο καλοκαίρι.

Στα παιδιά μοιράστηκαν γλυκίσματα, χυμοί και αναμνηστικά δώρα.

Παράλληλα, κληρώθηκε ένα ποδήλατο και διάφορα δώρα.

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν:

– ο Εκπρόσωπος του Αξιοτ. κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτού Καρδίτσης κ. Ιωάννης Ανυφαντής,

– ο Αξιοτ. κ. Γεώργιος ΚωτσόςΒουλευτής Καρδίτσης,

– ο Εκπρόσωπος του Αξιοτ. κ. Βασιλείου ΤσιάκουΔημάρχου Καρδίτσης κ. Παναγιώτης Ευθυμίου και

– ο Αξιοτ. κ. Κωνσταντίνος ΤσιώληςΔιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσης.

Χορηγοί της Εκδηλώσεως:

–        Κατάστημα ποδηλάτων κ. Ηλία Ράπτη

–        Εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα ΘΑΝΟΣ

–        Η αλυσίδα ΑΜΑΝΟ COFFEE

–        Κατάστημα ψιλικών Ο MISTER

–        Βιομηχανία λουκουμιών Αφοί Λαγού

–        Βιβλιοχαρτοπωλείο ΖΑΧΟΣ

–        Εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ

–        Οικ. κ. Παναγιώτου Επισκόπου

–        Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο ΜΑΡΤΥΡΙΑ της Ιεράς μας Μητροπόλεως

IMG 20220605 195736 Cus

2 Custom

3 Custom

4 Custom

4a Custom

5 Custom

6 Custom

7 Custom

8 Custom

9 Custom

 

9a Custom

10 Custom

10a Custom

11 Custom

13 Custom

14 Custom

15 Custom

16 Custom

17 Custom

18 Custom

19 Custom

21 Custom

Να σημειώσουμε ότι οι Κατηχητικές Συναντήσεις της πόλεως Φαρσάλων πραγματοποίησαν την λήξη τους σε συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στην πόλη των Φαρσάλων, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022.

Στα παιδιά προσφέρθηκε ένα πλούσιο γεύμα και αναμνηστικά δώρα.

1 Custom

2 Custom

3 Custom

4 Custom

5 Custom

6 Custom

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....