Εκδήλωση Σχολής Γονέων Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΛΙΔΟΣ

ΙΕΡΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ «ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΥΣ»

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18.30 φιλοξενήσαμε στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού  την Κοινωνική Λειτουργό  – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια κυρία  Μπουγιουκλή Ασημίνα, για τη τρίτη κατά σειρά ομιλία- εκδήλωση με θέμα: «Τα όρια και οι κανόνες στην οικογένεια. Η σημασία τους στην ανάπτυξη ενός υγιούς συστήματος» στο πλαίσιο των εργασιών της Σχολής Γονέων της Εκκλησιαστικής μας κοινότητας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο π. Αλέξιος, προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Ρηγίνου, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου της Βοιωτικής Εκκλησίας κ. Γεωργίου.

Στο εισαγωγικό μέρος της ομιλίας διατυπώθηκε ο σκοπός της ομιλίας και  έγινε αναφορά στους ορισμούς του θέματος με συστημική προσέγγιση από την κλασική και σύγχρονη βιβλιογραφία.

Πιο συγκεκριμένα   αναφέρθηκε ο ορισμός της οικογένειας, των ορίων και των κανόνων, καθώς και η επίδραση που έχουν στην ανάπτυξη των παιδιών και στην δημιουργία ενός ασφαλούς και σταθερού περιβάλλοντος καθώς και στην συνολική ευημερία της οικογένειας.

Στην  συνέχεια παρουσιάστηκαν οικογενειακά συστήματα με έλλειψη ορίων  ή μη σωστή διαχείριση κανόνων καθώς και τα αποτελέσματα  της έλλειψης τους, στο άτομο, στα μέλη και γενικότερα στο σύνολο της οικογένειας.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν παραδείγματα προσαρμογής των κανόνων στις αναπτυξιακές φάσεις των παιδιών.

Στο τέλος της ομιλίας δόθηκε αρκετός χρόνος ώστε το κοινό να θέσει ερωτήσεις και απορίες σχετικά με το θέμα της ομιλίας και ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ της ομιλήτριας και των ακροατών.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε καθ’ όλα επιτυχής και η πρόσκληση στην ομιλήτρια ανανεώθηκε για τη Σχολή Γονέων που θα λειτουργήσει εκ νέου την επόμενη χρονιά.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....