Εκδήλωση τιμής στην Πολύτεκνη Οικογένεια από την Μητρόπολη Θηβών

Το απόγευμα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής, αγάπης και συμπαράστασης στην πολύτεκνη οικογένεια, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος με το Σύλλογο Πολυτέκνων Λιβαδειάς στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από το Σεβασμιώτατο   Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο  , ο οποίος στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία του θεσμού της οικογένειας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής ζωής, που αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει η Εκκλησία. Επίσης, αναφέρθηκε στην εορτή της Υπαπαντής, που παραδοσιακά εορτάζουν όλες οι μητέρες, και στην τιμή στις πολύτεκνες μητέρες και κατ’ επέκταση σε όλα τα μέλη της πολύτεκνης οικογένειας.

Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς κ. Νικόλαος Σανιδάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Κορναράκη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με θέμα: «Η οικογένεια στον σύγχρονο κόσμο: Προκλήσεις και πνευματικά στηρίγματα». Ο κ. Καθηγητής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια, ενώ τόνισε ότι οι σχέσεις των μελών της οικογένειας και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών θα πρέπει να στηρίζεται στην αγάπη και την ελευθερία.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τιμητικά και πρόσφερε οικονομική ενίσχυση σε δεκαέξι νέες πολύτεκνες οικογένειες ως ελάχιστο δείγμα αγάπης και συμπαράστασης, ως ένα χάδι, όπως είπε, της Τοπικής μας Εκκλησίας σε αυτές τις οικογένειες. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε δώρα και σοκολάτες στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....