Εκδημία π. Ευαγγέλου Κροντήρη

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 13 Ιουνίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον αιφνιδίως, σε ηλικία 90 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Κροντήρης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Ο μακαριστός, υιός του Ιερέως Ιωάννου Κροντήρη, γεννήθηκε στην Οκτωνιά Ευβοίας το 1932. Υπήρξε απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως εκπαιδευτικός υπηρέτησε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Παιανίας, των Σπάτων και του Κορωπίου.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος τον Ιανουάριο του 1962, από τον Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Ιάκωβο (Βαβανάτσο, †1984). Από της χειροτονίας του και έως το 2011, οπότε συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε ως πρώτος εφημέριος και προϊστάμενος της τότε επανιδρυθείσας Ενορίας της Χριστού Γεννήσεως Παιανίας, κοπιάσας ιδιαίτερα για την εκ θεμελίων ανέγερση και αποπεράτωση του νέου Ιερού Ναού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως «κύκνειο άσμα» τον Δεκέμβριο του 2021 συνέγραψε και εξέδωσε το έργο «Φως της Μνήμης», αναφερόμενο στην 60ετή σύγχρονη ιστορία της εν λόγω Ενορίας.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού τελέστηκε στον Ιερό Ναό Χριστού Γεννήσεως Παιανίας το μεσημέρι της Τετάρτης 14/6, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίος εκφώνησε και επικήδειο λόγο. Ακολούθως, η σορός του μεταστάντος ετάφη στο Κοιμητήριο της Παιανίας.

Ας έχουμε την ευχή του!

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....