Εκδημία του κληρικού Γεωργίου Αθανασιάδη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, με βαθύτατη θλίψη, αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του κληρικού Γεωργίου Αθανασιάδη, ο οποίος εκοιμήθη την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023.

Ο μακαριστός κληρικός είχε γεννηθεί στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, το έτος 1945. Έχοντας μεταναστεύσει στην πέμπτη ήπειρο, υπηρέτησε επί σειρά ετών σε Ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Μελβούρνη, όπως της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Ελευθερίου, ενώ έως της κοιμήσεώς του διακονούσε την Ενορία Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνος, στο Clayton της Μελβούρνης, ως Ιερατικώς Προϊστάμενος.

Σε δήλωσή του για την εκδημία του μακαριστού κληρικού, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος αναφέρει: «Η είδηση της απώλειας του π. Γεωργίου μάς προκάλεσε αισθήματα βαθύτατης κατ’ άνθρωπον λύπης και θλίψεως. Και λέω “κατ’ άνθρωπον”, διότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστεύουμε και προσδοκούμε την αιώνιο ζωή, στην οποία τολμώ να εκφράσω τη βεβαιότητα πως θα μετέχει και ο π. Γεώργιος. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω τις πρώτες εβδομάδες μετά την άφιξή μου στην Αυστραλία το 2019. Με την καθοριστική συμβολή του, λίγους μήνες αργότερα αξιωθήκαμε να βιώσουμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, να επενεργεί για την αποκατάσταση της Κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνος Clayton στην εκκλησιαστική κανονικότητα. Ένα θαύμα είχε πλέον συντελεστεί, το θαύμα της ενότητας. Η παρουσία και η συμβολή του μακαριστού π. Γεωργίου, έχει καταγραφεί με χρυσά γράμματα και θα παραμείνει ανεξίτηλη στην ιστορία της τοπική μας Εκκλησίας. Είθε ο Θεός να τον αναπαύσει μετά των Αγίων και των Δικαίων».

Η σορός του αοιδίμου πρεσβυτέρου Γεωργίου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη 7η Μαρτίου τρ.έτ., ώρα 6.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος (40 Bevan Av, South Clayton).

Την Τετάρτη 8η Μαρτίου τρ.έτ., ώρα 12.00 το μεσημέρι, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στον ίδιο Ιερό Ναό και ακολούθως, στις 2.00 το απόγευμα, θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία, του μακαριστού π. Γεωργίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Μακαρίου.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Northern Memorial Park (56 Box Forest Road, Glenroy) ενώ καφές θα προσφερθεί εν συνεχεία στην αίθουσα του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου (23-29 Victoria St, Coburg).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....