Εκλογή Ηγουμένου της Μονής του Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση Φτερικουδίου

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοινώνει, ότι, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, κατόπιν Εκλογικής Συνάξεως της Αδελφότητος και Προεδρεύοντος του εντεταλμένου υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Διονυσίου Κοπτίδη, εξελεγη παμψηφεί Ηγούμενος της Μονής του Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση Φτερικουδίου, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νεκτάριος Γεωργίου.

Να αναφερθεί ότι το αποτέλεσμα το επικύρωσε και το ενέκρινε ο Πανιερώτατος στο τέλος της εκλογής. Ακολούθως, εν πομπή κατευθύνθηκε ο Πανιερώτατος και η αδελφότητα στο παρεκκλήσιο της Μητροπόλεως επ’ ονόματι των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, όπου εκεί τελέστηκε δοξολογία και σύντομη δέηση καθώς και ευχαριστήριος λόγος από το νέο Ηγούμενο.

Μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου εξελέγησαν παμψηφεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, ο Ιερομόναχος Αββακούμ και ο Μοναχός Τιμόθεος.

Να αναφερθεί ότι είναι ο πρώτος Ηγούμενος που εξελέγη στη Μητρόπολη Ταμασού, εδώ και 8 αιώνες, όταν από το 1267 μ.Χ. καταργήθηκε η Μητρόπολη Ταμασού με τελευταίο επίσκοπο τον Όσιο Νείλο.

Η ενθρόνισις του Εψηφισμένου Ηγουμένου θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....