Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Γ’ Τάξεως του Α’ Πειραματικού Γυμνασίου Σύρου στο Εκκλησιαστικό και Ψηφιακό Μουσείο της Μητροπόλεως

Την τελευταία ημέρα της εφετινής Σχολικής χρονιάς, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Τάξεως του Α’ Πειραματικού Γυμνασίου Σύρου, συνοδευόμενοι από τις Εκπαιδευτικούς κυρίες Παναγιώτα Αγγελή και Δέσποινα Τσούκου επεσκέφθησαν το Εκκλησιαστικό και το Ψηφιακό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ερμούπολη.
Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο ξεναγήθηκαν από τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξανδρο Μαρκουΐζο, ο οποίος τους παρουσίασε τις ιερές εικόνες, τα ιερά αντικείμενα, τα άμφια και τα λαογραφικά εκθέματα και απάντησε σε σχετικά ερωτήματά τους.
Στο Ψηφιακό Μουσείο τους ξενάγησε ο Υπάλληλος του Κέντρου Έρευνας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Εμμ. Παπαμακάριος, ο οποίος τους καθοδήγησε στην ψηφιακή περιήγησή τους στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Οι κυρίες Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, εμφανώς εντυπωσιασμένοι, εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τη χρήση της τεχνολογίας στον τομέα καταγραφής και παρουσίασης Ναών και ιερών αντικειμένων, ενώ ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως τους μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ για καλή πρόοδο και επιτυχία στις εξετάσεις τους.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....