Έλληνες ορειβάτες «κατέκτησαν» κορυφή των Ιμαλαϊων

Μετά από δέκα ημέρες υπερπροσπάθειας, 20 ορειβάτες από την Ελλάδα κατόρθωσαν για πολλούς το ακατόρθωτο, καθώς «πάτησαν» μία από τις υψηλότερες κορυφές των Ιμαλαϊων, αυτή του όρους «Mera Peak», με υψόμετρο 6.476 μέτρα.

Το δέος το οποίο νιώθει ένας ορειβάτης ο οποίος βρίσκεται στο «Mera Peak» είναι τεράστιο, καθώς το συγκεκριμένο όρος περιτριγυρίζεται από τις λεγόμενες πέντε «οκτάρες» κορυφές του κόσμου  – πάνω από 8.000 μέτρα υψόμετρο- και συγκεκριμένα το Everest, το Lhotse, το Cho Oyo, το Makalu και το Kanchenjunga.

Η επιμονή, η υπομονή και η πίστη βοήθησαν τους ορειβάτες να φτάσουν στην κορυφή

«Αισθάνεσαι, ότι βρίσκεσαι πραγματικά στην κορυφή όχι μόνο του κόσμου, αλλά και των βαθύτερων προσδοκιών σου», τόνισε στο zarpa.gr η Αναστασία Τζανάκη, η οποία πήρε μέρος στην ελληνική αποστολή και ασχολείται με την ορειβασία τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ έχει πατήσει ορισμένες από τις υψηλότερες κορυφές της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Όλα ξεκίνησαν από την Πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού και από εκεί με οχήματα, αεροπλάνο και… πεζοπορία ξεκίνησε το ταξίδι για το όνειρο και την δική τους… Ιθάκη. Σ’ αυτές τις δέκα ημέρες καλύφθηκαν 9.112 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, με το πράσινο τοπίο των κοιλάδων των Ιμαλαϊων να δίνει τη θέση του στις χιονισμένες πλαγιές και σε στοιχεία που παραπέμπουν σε ορειβασία. Η τελευταία διανυκτέρευση έγινε στα 5.900 μέτρα, στο «High Camp».

Από τα 20 μέλη της αποστολής για την υψηλότερη κορυφή του «Mera Peak», ξεκίνησαν εντέλει τα 11, καθώς κάποιοι παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου υψομέτρου και αναγκαστικά επέστρεψαν στη βάση τους. Μετά από πολύωρη υπερπροσπάθεια, οι 11 Έλληνες πέτυχαν τον στόχο τους, με τη θέα που αντίκρισαν να αποτελεί και την καλύτερη ανταμοιβή τους.

Ύψωσαν την Ελληνική σημαία και επιβεβαίωσαν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να το πιστέψεις και να έχεις προσπαθήσει.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....