Ελληνίδα φοιτήτρια θα περπατήσει από τη μία άκρη της Κρήτης στην άλλη

Απρόβλεπτη, δυναμική και πολυσχιδής. Αυτή είναι η Ερμιόνη Σαπουνάκη, η 22χρονη φοιτήτρια που γράφει τη δική της ιστορία μέσω της πεζοπορίας.

Στόχος της, η διάσχιση ολόκληρης της Κρήτης μέσω του ευρωπαϊκού μονοπατιού μεγάλων αποστάσεων Ε4, με αφετηρία την Κάτω Ζάκρο και τερματισμό την Κίσσαμο Χανίων, στο σπίτι της.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την πεζοπορία της Κρήτης;

Έναυσμα για το δύσκολο εγχείρημα που καλείται να ολοκληρώσει η 22χρονη Ερμιόνη, υπήρξε ένα βιβλίο του Ιταλού Luca Gianotti. Σε αυτό, με τίτλο «The Cretan Way», ο συγγραφέας επιχειρεί κάτι αντίστοιχο, δίνοντας παράλληλα συμβουλές για τη διαδρομή. Έτσι, πέρα από τα σημεία – κλειδιά που χρειάζεται να προσέξουν οι πεζοπόροι, αναφέρεται και σε τυχόν δυσκολίες που πιθανολογείται ότι θα συναντήσουν, αλλά και καταλύματα, στα οποία θα μπορέσουν να διανυκτερεύσουν μέχρι την ολοκλήρωση της «αποστολής».

Το ταξίδι της 22χρονης φοιτήτριας στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου ξεκίνησε την Παρασκευή, 1 Απριλίου, και αναμένεται να διαρκέσει 20 μέρες, αφού κάθε ημέρα προγραμματίζει να περπατά για 6 – 10 ώρες, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και ανασυγκρότηση δυνάμεων.

 

Συνολικά καλείται να καλύψει μια απόσταση περίπου 550 χλμ. μέσω του μονοπατιού Ε4, το οποίο βέβαια κρύβει τους δικούς του κινδύνους και για τους οποίους είναι άψογα προετοιμασμένη.

Στο ταξίδι αυτό, όμως, η Ερμιόνη δε θα είναι μόνη της. Στα κομβικά σημεία της πεζοπορίας θα συναντήσει μέλη από διάφορους ορειβατικούς συλλόγους που θα τη συντροφεύσουν και θα περπατήσουν μαζί της, δίνοντάς της κουράγιο για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....