Ελληνικές λέξεις και όροι «διαφημίζουν» τη Σαντορίνη σ’ όλο τον κόσμο

Ενθουσιασμός, αρμονία, φαντασία, ιστορία… Είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν στο νέο βίντεο για την προβολή της Σαντορίνης στις διεθνείς αγορές.

Η εταιρία επικοινωνίας MTC GROUP, συνεργαζόμενη στενά με τον Δήμο Θήρας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αγγλικές λέξεις, όμως, με ελληνική ρίζα, επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την «παγκοσμιότητα» της Ελλάδας.

Οι επισκέπτες, λοιπόν, μπορούν χρησιμοποιώντας τις λέξεις που αναφέρονται στο βίντεο, στο οποίο φιλοξενούνται και πλάνα από το νησί της Σαντορίνης, να ανακαλύψουν τις ομορφιές που περικλείονται σ’ αυτό το νησί του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου, κ. Δημήτρης Σιγάλας, «φιλοδοξία του δήμου είναι οι επισκέπτες που γνωρίζουν αυτό το λεξιλόγιο, να ανακαλύψουν το νόημα που περικλείει όταν επισκεφτούν τη Σαντορίνη».

Αέρας, άρωμα, κλίμα, ατμόσφαιρα, ενθουσιασμός, φαντασία, γαστρονομία, αρμονία, ιστορία, μαγεία, μύθος είναι ορισμένες από τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν όσα μπορεί να προσφέρει το νησί σε ξένους αλλά και ντόπιους επισκέπτες.

Μάλιστα, το βίντεο προβλήθηκε σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, στην οποία συμμετείχε και ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, επισημαίνοντας την ευρηματική ιδέα για τη χρήση των λέξεων με την ελληνική ρίζα, σημειώνοντας: «Άριστη επιλογή λέξεων, ξεκινώντας από την ιστορία και τον μύθο και φτάνοντας στον παράδεισο, περνώντας μέσα από το κλίμα, τον αέρα, την ατμόσφαιρα, το άρωμα τον ενθουσιασμό και τη φαντασία, λέξεις βαθύτατα ελληνικές, ωραίες, προκλητικές υπαρξιακές, ποιητικές».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....