Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ: Εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή στις 29 Μαΐου

Στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, την ερχόμενη Κυριακή, 29 Μαΐου, θα διοργανωθεί εκδήλωση για την Μικρασιατική Καταστροφή, με την παρουσίαση του νέου βιβλίου, υπό τον τίτλο «1922», του Κώστα Βερτζάγια.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στη Λέσχη της Ελληνικής Κοινότητας (206-210 Lakemba St, Lakemba), τις ώρες 3 – 5 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Βερτζάγια θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και αγγλικά. Το βιβλίο «1922» εστιάζει στα τραγικά γεγονότα που συνδέονται με την καταστροφή της Σμύρνης. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, ο συγγραφέας καταπιάνεται με αμφιλεγόμενα θέματα όπως: ο διττός ρόλος των συμμάχων της Ελλάδας, το ελληνικό «εθνικό σχίσμα», οι συνέπειες της Ρωσικής Επανάστασης, μυστικές συμφωνίες, σφαγές και άλλες φρικαλεότητες, η προδοσία στην προκυμαία της Σμύρνης, το σχέδιο κατάληψης της Κωνσταντινούπολης, η Θρακική Καταστροφή, η συνενοχή της Δύσης στην άρνηση των χριστιανικών γενοκτονιών, η εκρίζωση των εναπομεινάντων χριστιανών της Τουρκίας μετά το 1922 και οι επιπτώσεις της Συνθήκης της Λωζάνης στον καθορισμό της ισορροπίας στο Αιγαίο σήμερα.

Για κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com.au/e/1922-by-costa-vertzayias-tickets-259290995347

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....