Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ: Γιορτάζει τα 40 του χρόνια, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, ο θεσμός που έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία, εορτάζει φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Παρά την αβεβαιότητα και τις αντιξοότητες που ανακύπτουν εξαιτίας της πανδημίας, οι ιθύνοντες του φεστιβάλ έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, αντάξιο της ιστορίας του θεσμού, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 ποιοτικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του φεστιβάλ, η οποία φιλοξενήθηκε στο κέντρο «The Grand Roxy», στο Σύδνεϋ. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Χάρης Δανάλης, και η Αντιπρόεδρος της Κοινότητας και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Νία Καρτέρη, υποδέχθηκαν πλήθος καλεσμένων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της ΝΝΟ, κ. Mark Coure, η πολιτειακή βουλευτής, κ. Σοφία Κώτση, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, o Δημοσιογράφος – Διευθυντής του SBS Greek, κ. Θέμης Καλλός, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των δημοτικών αρχών, εκπρόσωποι των χορηγών κ.ά.

Ξεφυλλίζοντας κανείς το πρόγραμμα, θα εντοπίσει εκδηλώσεις με ποικίλο περιεχόμενο και για όλα τα ενδιαφέροντα.

Περίοπτη θέση καταλαμβάνει το ετήσιο γλέντι του Ελληνικού Φεστιβάλ Σύδνεϋ, το οποίο επιστρέφει στο Darling Harbour, την Κυριακή, 13 Μαρτίου, και, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει συναυλία της δημοφιλούς Ελληνίδας ερμηνεύτριας, Μελίνας Ασλανίδου.

Επιπλέον, το Φεστιβάλ καλεί την παροικία να ξαναζήσει την πρώτη χρονιά του θεσμού, μέσα από την εκδήλωση Ελληνικό Πανηγύρι που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, το ολοήμερο υπαίθριο πανηγύρι θα λάβει χώρα στο Marrickville, εκεί όπου το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ έκανε το πρώτο του βήμα πριν από 40 χρόνια.

Περαιτέρω, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αξιόλογες συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραγωγές, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες για ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα, όπως για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς και φωτογραφική έκθεση της Έφης Αλεξάκη.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι ότι η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει το «Μίνι Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών», στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθούν ελληνικές ταινίες σε αίθουσα του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου, στο Darling Harbor.

Για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του 40ου Ελληνικού Φεστιβάλ Σύδνεϋ, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: www.greekfestivalofsydney.com.au/ .

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....