Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ- Ταξίδι στην ελληνική μουσική αυτή την Κυριακή

Στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, την ερχόμενη Κυριακή, 10 Απριλίου, η ορχήστρα Ρεμπέτικη από τη Μελβούρνη θα εμφανιστεί στο Factory Theatre στην πρωτεύουσα της Νέας Νοτίου Ουαλίας και υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό στην απαρχή της ρεμπέτικης μουσικής.

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο των διοργανωτών:

Η Ρεμπέτικη από τη Μελβούρνη είναι μια από τις καλύτερες ορχήστρες Ελληνικής μουσικής στην Αυστραλία. Με επίκεντρο το αστικό ρεμπέτικο του 19 αιώνα, η ορχήστρα έχει δώσει πολλαπλές παραστάσεις εδώ και στο εξωτερικό. Για το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ έχει δώσει πολλές συναυλίες και για μια ακόμη φορά θα βρεθεί στο Σύδνεϋ, για μια και μοναδική παράσταση.

Η παράσταση θα λάβει χώρα στις 10 Απριλίου στο Factory Theatre και θα μας ταξιδέψει στην απαρχή της ρεμπέτικης μουσικής και των πρωτοπόρων καλλιτεχνών που έκαναν αυτό το είδος της μουσικής τόσο εμβληματικό. Από την γέννηση του ρεμπέτικου μέχρι και την πρώτη ηχογράφηση, θα παρουσιαστούν συνθέτες και μουσικοί, με έμφαση στον «πατέρα» του ρεμπέτικου Μάρκου Βαμβακάρη, σε μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε.

«Οι παραστάσεις της Ρεμπέτικης είναι πάντα το αποκορύφωμα στο πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ. Είναι ένα συγκρότημα που παρόμοιο του δεν έχουμε εδώ στο Σύδνεϋ και πάντα δράττουμε την ευκαιρία να τους δούμε», δήλωσε η Πρόεδρος του Φεστιβάλ, Νία Καρτέρη.

Η ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ της Μελβούρνης θα αναβιώσει την ψυχή της ελληνικής μπλουζ. Με ποικιλία  μουσικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου και ενός 6-χορδου μπουζουκιού, μπαγλαμά, ούτι, λύρα, κιθάρα και κρουστά, η Ρεμπέτικη θα παρουσιάσει ένα ακουστικό πέρασμα σε ένα είδος μουσικής που συνεχίζει να είναι το ίδιο ζωντανό όσο ήταν στα πρώτα του βήματα.

Τα μέλη της ορχήστρας είναι οι Αργύρης Αργυρόπουλος ( μπαγλαμάς, ούτι), Τόνι Ιλιού (κιθάρα, λύρα), και Αχιλλέας Γιανγκούλης ( μπουζούκι, τουμπερλέκι).

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για να κλείσετε θέση στις επιλεγμένες σας εκδηλώσεις, επισκεφτείτε το www.greekfestivalofsydney.com.au.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....