ΕΛΤΑ: Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Με την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα», που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη, 19 Μαΐου, συμμετέχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην εθνική προσπάθεια για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Τα ΕΛΤΑ προσφέρουν μία Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων στην υπηρεσία της εθνικής πολιτιστικής διπλωματίας, με τη φιλοδοξία το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας το οικουμενικό όραμα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σχεδίασαν τέσσερα γραμματόσημα που απεικονίζουν επιλεγμένα τμήματα από τα διαμελισμένα Γλυπτά του Παρθενώνα, πλάι – πλάι με την ξεκάθαρη έκφραση του αιτήματος για την επανένωσή τους: Reunite Parthenon.

Για τη μεγιστοποίηση της διάχυσης του μηνύματος αυτού, τα ΕΛΤΑ σχεδίασαν, για πρώτη φορά, ένα ειδικό, δίγλωσσο microsite με όλες τις πληροφορίες για τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά αυτά προϊόντα καθώς και δυνατότητα αγοράς: www.parthenonstamps.gr.

Η επίσημη παρουσίαση της Σειράς θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 19.00, ώρα Ελλάδος, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδος, κ. Λίνας Μενδώνη, σε μία εκδήλωση ανοικτή για το κοινό, στο πλαίσιο της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα σφράγισης με ειδική αναμνηστική σφραγίδα, για τη δημιουργία σπάνιων συλλεκτικών αντικειμένων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....