“Εμείς προτρέπουμε, δεν υποχρεώνουμε”

Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τα ζητήματα χωρίς εντάσεις και παρεξηγήσεις και πάντα με υπευθυνότητα τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κ. Τιμόθεος μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας πως η Εγκύκλιος που εστάλη χθες στις Ιερές Μητροπόλεις είναι έκκληση και προτροπή τόσο για τον εμβολιασμό όσο και για την διενέργεια τεστ σε όσους προσέρχονται στους ναούς και δεν είναι εμβολιασμένοι.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται για να στηρίξει τις προσπάθειες της Πολιτείας καθώς τα κρούσματα είναι αυξημένα με σκοπό να πείσουν με κάθε δυνατό μέσο. Για το λόγο αυτό έγινε νέα έκκληση τόσο για τον εμβολιασμό όσο και για την τήρηση των μέτρων.

“Εμείς δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε. Αυτό που κάνουμε είναι να προτρέψουμε να κάνουν διερευνητικά τεστ όσοι από τους αδελφούς μας δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Όπως αυτό το πράττουν για άλλους χώρους να το κάνουν και για τους ναούς”, ανέφερε για τη διενέργεια τεστ. “Για τους ιερείς αυτό το μέτρο ισχύει εδώ και καιρό. Έχει επιβληθεί και όποιος το έχει αρνηθεί έχει απομακρυνθεί από το ναό”, ανέφερε υπογραμμίζοντας πως οι ιερείς που αρνούνται ακόμη και τη διενέργεια των τεστ είναι ελάχιστοι και ο κάθε Μητροπολίτης τους γνωρίζει.

Για την ενέργεια του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου να βάλει σε αργία όσους κληρικούς δεν εμβολιάζονται ανέφερε ότι αυτό το έκανε για παραδειγματισμό. Τέλος αναφέρθηκε και στην έξαρση κρουσμάτων στο Άγιον Όρος εκφράζοντας τη λύπη του για ορισμένες αγκυλώσεις που υπάρχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι με Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις, το οποίον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. Ακόμη έκανε έκκληση προς τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να κάνουν τεστ πριν την προσέλευση τους στους ναούς.

“Υπενθυμίζομεν υμίν και την υποχρέωσιν των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβου λίων διά τον έλεγχον τηρήσεως των μέτρων εν τοις Ιερούς Ναούς και ταις Ιεραις Μοναίς αντιστοίχως”, καταλήγει η Εγκύκλιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....