Εμπράκτως και ουσιαστικώς στο πλευρό των πλημμυροπαθών ο Μητροπολίτης Τρίκκης

Ανύσταχτο το ενδιαφέρον του Μητροπολίτου για τους δύσμοιρους πλημμυροπαθείς των διοικητικών ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Αφ’ ης στιγμής έπληξε βαρύτατα η θεομηνία την περιοχή μας, ο κ. Χρυσόστομος δεν πήρε, κατά το κοινώς λεγόμενον, ανάσα! Συγκλονισμένος από την ανείπωτη καταστροφή, μεταβαίνει καθημερινώς, μαζί με τους ακαταπόνητους συνεργάτες του, σε διάφορα σημεία του Νομού για να στηρίξει εμπράκτως, να βοηθήσει ουσιαστικώς, να συνδράμει αποφασιστικώς, να τονώσει πνευματικώς. Έτσι όπως ακριβώς πρέπει να κινείται και να πράττει ο Ποιμήν για το (δοκιμαζόμενοεν προκειμένω) ποίμνιό του.

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 ευρέθη (και) στο Γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, που λειτουργεί, πλέον, ως Χώρος Υποδοχής Απεγκλωβισμένων Πλημμυροπαθών.

Η κακοκαιρία “Daniel” στο… τρομακτικό πέρασμά της δεν έκανε εξαιρέσεις. Άγγιξε τα πάντα. Οι εικόνες είναι από τον Ιερούς Ναούς όπου επικρατεί το απόλυτο χάος!…

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη για να δει, ιδίοις όμμασι, το μέγεθος της καταστροφής.

Οι επισκέψεις του σε εκκλησίες του Νομού που υπέστησαν πλήγμα από την πρόσφατη θεομηνία, θα συνεχισθούν.

Ακολούθως, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επεσκέφθη τους γέροντες και τις γερόντισσες του Γηροκομείου της Ι.Μ. για να ενισχύσει το πεσμένο ηθικό τους, λόγω των όσων θλιβερών προηγήθηκαν. Προσέφερε μια πολύ ζεστή αγκαλιά και τους ανακούφισε πραγματικά…

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....