Ένα Μέγαρο για τον Ποντιακό Ελληνισμό με οικουμενικό χαρακτήρα, στο Ελληνικό

Το εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα που συμβολικά θα φέρει τη ψυχή των Ποντίων πρόκειται να στεγάζει τον τοπικό ποντιακό σύλλογο και τη βιβλιοθήκη του, όπως και το μουσείο που σήμερα βρίσκεται στην πλατεία των Σουρμένων. Μια κιβωτός μνήμης οικοδομείται για τους ομογενείς.
Τόπος προσφυγικός, μπολιασμένος με τα όνειρα και τις ελπίδες ανθρώπων που ξεριζώθηκαν απ’ τα πάτρια εδάφη τους, αποτελεί το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, γεγονός το οποίο έρχεται να υπογραμμίσει διαφυλάσσοντας την ιστορική μνήμη η ανέγερση ενός νέου μεγάρου με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και συμβολικό χαρακτήρα στη μνήμη των απανταχού Ποντίων,
Το Μέγαρο Παγκόσμιου Ελληνισμού Σουρμένων φιλοδοξεί, για τα επόμενα 100 χρόνια, να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για όλη την Ομογένεια αλλά και για τους απανταχού Ποντίους.
Ως κιβωτός και συνδετικός κρίκος του ποντιακού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο μέλλει να λειτουργεί ο νεοσύστατος οργανισμός, επουλώνοντας το τραύμα που σημειώθηκε έναν αιώνα πριν, όταν το 1922 Πόντιοι και Θράκες εκδιώχθηκαν από την Μικρά Ασία.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....