Έναρξη καταβολής ειδικού βοηθήματος στους πλημμυροπαθείς από την Μητρόπολη Λαρίσης

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, μετά την διανομή τεράστιας ποσότητας ειδών πρώτης ανάγκης, καθαριστικών, αλλά και κλινοσκεπασμάτων, ηλεκτρικών συσκευών, κρεβατιών, σχολικών ειδών, ζωοτροφών, λιπασμάτων κλπ, ανακοινώνει την έναρξη της καταβολής ειδικού βοηθήματος στους πλημμυροπαθείς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, ύψους 250 € ανά οικογένεια.

Το ειδικό βοήθημα το λαμβάνουν όσοι υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα στην κύρια κατοικία τους και εξακολουθούν να κατοικούν σε αυτήν. Είναι μια προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως να ανακουφίσει ακόμη περισσότερο όσους δοκιμάστηκαν σκληρότερα από άλλους στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τον τόπο μας, αλλά και να πείσει τους πληγέντες να παραμείνουν στη Θεσσαλία και να μη μετακινηθούν αλλού. Προϋπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε περίπου 250.000 € προκειμένου να καλύψουμε τις οικογένειες που έχουν υποβάλλει αίτηση για το ειδικό βοήθημα, ποσό το οποίο υπολογίζουμε να συγκεντρώσουμε έως τα Χριστούγεννα.

Προς τούτο, επιμένουμε να παρακαλούμε για τη συναντίληψη και την αλληλεγγύη όλων, υπενθυμίζοντας ότι στη μητροπολιτική μας περιφέρεια την προσεχή Κυριακή θα περιαχθεί δίσκος σκοπός του οποίου είναι η ενίσχυση του προγράμματος στήριξης των πλημμυροπαθών αδελφών μας.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως μας είναι ανηρτημένοι οι ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί ενίσχυσης υπέρ πλημμυροπαθών.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε την επιείκεια και την υπομονή των δικαιούχων, καθώς η καταβολή του ως άνω βοηθήματος γίνεται με χρήση της υπηρεσίας ebanking, η οποία είναι χρονοβόρα και επιδέχεται έγκριση 2 σταδίων (Ταμία και Λογιστή) για μία μόνο κίνηση κάθε φορά. Μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί συνολικά ποσό 32.750 € σε 131 οικογένειες, ενώ η αξιολόγηση των αιτήσεων συνεχίζεται.

Τέλος, αφού ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά όσους έχουν σταθεί δίπλα μας σ’ αυτόν τον αγώνα, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους δωρητές να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2410.617685 ή μέσω email στο info@imlarisis.gr, ώστε να μας γνωρίσουν τα στοιχεία αποστολής της απόδειξης, καθώς το τραπεζικό σύστημα δεν παρέχει τέτοιου είδους στοιχεία, παρά μόνο αν ο καταθέτης τα έχει συμπληρώσει.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας βοηθούν να βοηθάμε, διαβεβαιώνοντας πως όσο οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν, δεν θα σταματήσουμε.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....