Έναρξη Κατηχητικών Συντροφιών κοριτσιών Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης

Με ένα  γιορτάσι παιχνιδιού ξεκίνησαν, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2022, οι Κατηχητικές Συντροφιές των κοριτσιών του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη τις συναντήσεις τους για το φετινό ιεραποστολικό έτος. Τα κοριτσάκια που συμμετέχουν στα Κατηχητικά της Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού είχαν τη γλυκιά εμπειρία να ξεναγηθούν στο «ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ»  και έτσι να πάρουν μέρος σε γευστικές δοκιμασίες, όπως: ανακάλυψη «Σοκολατένιων Θησαυρών», «Μπισκοτομαχίες», «Ζωγραφιές  με Νέσκουϊκ» , «Ταχυδρόμο  Σοκολάτας», «Σοκολατένιους Στόχους».

Τα κορίτσια που παρακολουθούν  τα Κατηχητικά της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού έζησαν φανταστικές περιπέτειες στη «ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΠΕΤΕΙΑΣ»: «Το ταξίδι της καραμέλας», «Μπαλονομαχίες», «προσπέραση εμποδίου», «σκοποβολή».

Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκε πεντανόστιμο κέρασμα, ενώ οι νικήτριες ομάδες αμείφθηκαν με όμορφα και πρωτότυπα δώρα. Την ομάδα των κοριτσιών που συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους την περίμενε μία έκπληξη που έρχονταν από τα παλιά: «το μαλλί της γριάς».

Στην αυλή του Ιερού Ναού, 102 κορίτσια, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, και υπό τα βλέμματα των ενθουσιασμένων γονιών τους,   κήρυξαν την έναρξη των Κατηχητικών συναντήσεων και δράσεων τους.

Τα μεγαλύτερα κορίτσια των Κατηχητικών Συντροφιών Γυμνασίου και Λυκείου οργανώνουν και εκείνα με τη σειρά τους τις εκδρομές και τις εξορμήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Κατηχητικά των Κοριτσιών του Δημοτικού, τα οποία λειτουργούν σε χωριστά τμήματα, ένα για κάθε τάξη (6 τμήματα), διακονούν οι κατηχήτριες: Χριστίνα Κεναμέα, Φιλόλογος, Μαρία Χαραλαμπίδου, Φιλόλογος  Ελένη Καρανίκα, Γενική Γιατρός, Σαββούλα Φιρινίδου, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Μαρία Γέρμανλη Φοιτήτρια Νηπιαγωγικής και Κατερίνα Γέρμανλη, Φοιτήτρια Βιβλιοθηκονομίας.

«Το Κατηχητικό» ήταν και θα είναι πάντα …«η φωλιά για του Θεού τη φαμελιά»!

Καλή Αρχή!

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως  

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....