Ενεργοποιούνται τα αντιαεροπορικά συστήματα στα νησιά με εντολή ΓΕΕΘΑ

Η Τουρκία τραβά το σχοινί. Μάλιστα σήμερα με ανακοινώσεις της , κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικότητα και για παραβίαση του εναερίου χώρου της !

Γνωστή τακτική εδώ και δεκαετίες . Όμως έχουμε ξανά ένταση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε σήμερα και τον γγ του ΝΑΤΟ Γένς Στολτενμπεργκ. Λίγες ώρες μετά το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων και τις 41 υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, η Αθήνα λαμβάνει νέα μέτρα προκειμένου να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βγήκαν από τα στρατόπεδα και αναπτύσσονται στις θέσεις που προβλέπεται από τα σχέδια.

Πρόκειται για συστήματα τα οποία βρίσκονται ήδη στα νησιά και τα οποία μεταφέρονται σε χώρους διασποράς και θα τεθούν σε λειτουργία. Ο ρόλος τους είναι να παρακολουθούν τον εναέριο χώρο, ενώ αν χρειαστεί θα «εγκλωβίσουν» στόχους στο ραντάρ.

«Πάγωσαν» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Για «απαράδεκτες ενέργειες» έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου – στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης – που «αποτελούν παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας, απαράδεκτη πρόκληση που δεν μένει αναπάντητη ούτε στο πεδίο, ούτε διπλωματικά και δεν συνάδουν με το πνεύμα της πρόσφατης συνάντησης».

 

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε, πριν από λίγο, νέο εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο Πρέσβη αναφορικά με τις πρωτοφανείς σε αριθμό παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών κατοικημένων περιοχών, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μίας ημέρας.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, η οποία παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία, είναι απολύτως καταδικαστέα και απαράδεκτη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....