Ενημερωτική επίσκεψη στα σχολεία της Μητρόπολης Καρπενησίου

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές επισκέψεις στα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας για τη σχολή των Παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Πιο συγκεκριμένα ο σεπτός ποιμενάρχης μας συνοδευόμενος από τον πρωτ. Κωνσταντίνο Λιάπη, υπεύθυνο γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως, επισκέφθηκε το 4ο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τους διευθυντές των σχολείων και την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και από τους μικρούς μαθητές.

Στην προσπάθεια να συμβάλλει στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γνωστοποίησε την ύπαρξη της σχολής, η οποία στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων και παρουσίασε τους δόκιμους μουσικούς. Κάθε Τετάρτη έρχονται στην πόλη μας από τη Λαμία ο κ. Δημήτριος Ρούσκας-δάσκαλός στα κρουστά, ο κ. Ανδρέας Λενάς-δάσκαλος στο λαούτο και ο κ. Ευάγγελος Μπακόπουλος-δάσκαλος στο κλαρίνο. Αφού ο καθένας παρουσίασε το όργανο στο οποίο ειδικεύεται, έπαιξε ένα αυτοσχεδιασμό και στη συνέχεια όλοι μαζί παρουσίασαν ένα παραδοσιακό τραγούδι, ενθουσιάζοντας ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ανάλογη επίσκεψη και στα άλλα δύο σχολεία της πόλης μας, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου.

 

Είναι σημαντικό στον τόπο μας, που καθημερινά φθίνει να δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς μα και μεγάλους φίλους της μουσικής να διδαχθούν και να γνωρίσουν τον μοναδικό κόσμο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....