Εντυπωσίασαν οι μαθητές στις σχολικές γιορτές των μονάδων του Αγίου Ανδρέα Μελβούρνης

Με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Σχολείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (Aetolian College) στις Σχολικές Μονάδες του Αγίου Ανδρέα, στα προάστια East Burwood και Vermont South της Μελβούρνης, διοργάνωσαν εντυπωσιακές γιορτές για να αποχαιρετίσουν την εφετινή σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Δημοτικού της Σχολικής Μονάδας Αγίου Ανδρέα στο προάστιο East Burwood παρουσίασαν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια, ποιήματα και χορούς που διδάχθηκαν καθ’ όλη την εφετινή σχολική χρονιά. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από γονείς, γιαγιάδες και παππούδες που είχαν πάει για να καμαρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μονάδα είναι η μεγαλύτερη του Ελληνικού Σχολείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με πάνω από 150 μαθητές που φοιτούν κάθε Παρασκευή απόγευμα.

Την γιορτή παρουσίασαν οι απόφοιτες μαθήτριες Μαρία Χριστοφέλλη και Αναστασία Τσάντη.

Με μια ιδιαίτερη προσευχή, αφιερωμένη στους μαθητές και τη σχολική ζωή τους, άνοιξε την γιορτή ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, π. Κυπριανός Νερούππος.

Η γιορτή ήταν πλούσια σε τραγούδια και χορούς, με τους μαθητές να ξεσηκώνουν το κοινό που τους καταχειροκρότησε για την τόσο άψογη προετοιμασία τους.

Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, η Σχολική Μονάδα και πάλι του Αγίου Ανδρέα, αλλά αυτή τη φορά του προαστίου Vermont South, διοργάνωσε χριστουγεννιάτικη γιορτή με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα γεμάτο ενθουσιασμό.

Τελετάρχες της γιορτής ήταν οι μαθητές του Λυκείου Νικόλαος Κυριακούλης, Ηρακλής Μαράντης και Νικόλαος Τεκνόπουλος.

Η γιορτή απαρτιζόταν από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι μαθητές της κάθε τάξης παρουσίασαν τραγούδια και χορούς που έμαθαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023.

Στο δεύτερο μέρος συμμετείχε ολόκληρο το σχολείο μαζί, όπου τραγούδησαν διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια σκορπώντας το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών. Η γιορτή έληξε με τον Άγιο Βασίλη να φτάνει και να χαρίζει πολλά χαμόγελα στους μικρούς μαθητές!

Τις δύο γιορτές τίμησε με την παρουσία της η Συντονίστρια του Ελληνικού Σχολείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», κ. Νατάσα Σπανού, η οποία τόνισε ότι το Ελληνικό Σχολείο φέρνει τους μαθητές κοντά όχι μόνο στη γλώσσα αλλά και στην Ορθόδοξη πίστη και στον ελληνικό πολιτισμό.

Η κ. Σπανού ευχαρίστησε την Διευθύντρια των Μανάδων κ. Ελένη Λαμπρή για το τόσο αξιόλογο έργο της, καθώς και το διδακτικό προσωπικό για τη μεγάλη προσφορά τους στην ελληνομάθεια της Μελβούρνης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....